Veče otvorenog mikrofona u „Ben Akibi“

Veče otvorenog mikrofona otvorilo je ovogodišnji „Šestival“, Festival stand up komedije u organizaciji Standup.rs, 6. oktobra u popularnom beogradskom klubu komedije „Ben Akiba“.

veče otvorenog mikrofona
Goran Mićić, pobednik

U prepunom klubu „Ben Akiba“, na događaju „Veče otvorenog mikrofona“ nastupilo je deset takmičara, koji su imali po pet minuta da pokažu svoje umeće, dok je program vodila Jelena Radanović. Prema odluci publike treće mesto pripalo je Jagodi Jovanović, drugo Dušanu Majstoroviću, poznatijem kao Bob BG, a prvo mesto osvojio je „dečko iz Vrnjačke banje“, Goran Mićić.

Pored njih, u takmičenju su učestvovali Marijo Vrećo, Darko Milošević, Čedomir Vrlješ, Darko Dacović, Sanja Ilić, Jovan Krstić i Luka Spasovski.

Jagoda Jovanović, dobitnica 3. mesta
Jagoda Jovanović, dobitnica 3. mesta

Na pitanje šta će dobiti pobednici, organizatori su odgovorili: „Pobednici dobijaju priliku za radionice i napredak, ali što je najvažnije priliku da ih vide ljudi koji se ozbiljno bave poslom produkcije stand up komedije, što im može promeniti mnogo toga u životu.

Iz organizacije kažu da se ne može reći da su nezadovoljni ishodom ove Večeri otvorenog mikrofona, ali da će se tek u budućnosti videti da li iko ko je nastupio te večeri stvarno može da radi ovaj posao.

S obzirom da je ovo već šesti po redu Festival stand up komedije i deseto po redu Veče otvorenog mikrofona, pitali smo ih i koliko se ono razlikuje u odnosu na prvo, na šta su nam odgovorili: „Prvi Open mic je bio veliko iznenađenje za nas, jer nismo imali odnos prema takvoj vrsti događaja, pa smo očekivali manje interesovanje publike, ali i više potencijalnih komičara na stejdžu. Sada znamo da je jako teško postati dobar komičar, da je predani rad u pitanju i da je Open mic samo početak, pa ne očekujemo mnogo i srećni smo ako dobijemo novog kolegu.“

Ono što je izvesno jeste da su takmičari pokazali zavidan potencijal na bini, a samo vreme će pokazati ko je od njih zaista dorastao izazovu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here