Volonterski kampovi – Volonterski centar Vojvodine

Sanjaš o aktivnom letu? Želja ti je da upoznaš i družiš se sa ljudima iz celog sveta? Voleo/la bi da svoju državu upoznaš kroz oči svih njih? Veruješ da volontiranjem možeš promeniti svet?

Volonterski centar Vojvodine ti nudi priliku da se prijaviš na neki od volonterskih radnih i studijskih kampova organizovanih u okviru međunarodne mreže organizacija Service Civil International. Volonterski kampovi su kratkoročni volonterski programi koji traju oko dve nedelje, i na kojima se okupljaju ljudi iz celog sveta. Oni zajedno rade i žive, razmenjuju iskustva i stiču nova, kao i nove veštine i poznanstva, pa i prijateljstva za ceo život! To znači da ukoliko ovo leto ne želiš da ideš daleko, Srbiju možeš upoznati na potpuno nov i neponovljivi način!

Uslovi učešća:

Pravo učešća na kampovima imaju svi, bez obzira na obrazovanje, struku i prethodna iskustva – potrebna je samo volja! Ukoliko ne volite da putujete sami na kamp se možete prijaviti i sa prijateljem/prijateljicom, partnerom/partnerkom, detetom, drugim članom porodice, a neretko i kućnim ljubimcem! Bitno je napomenuti i da gornja granica u godinama ne postoji, dok je minimalna starosna dob za kampove u Srbiji 16, a za kampove u inostranstvu 18 godina.

Troškovi učešća:

Prijavna taksa za kampove u Srbiji se ne plaća što znači da su jedini troškovi troškovi puta do kampa i nazad. Kao naknada za rad obezbeđeni su besplatna hrana i smeštaj kao i neke slobodne aktivnosti.

Sve kampove koje trenutno imamo u ponudi možete naći u online bazi kampova (www.workcamps.info), a više o našim kampovima u Srbiji možeš pročitati ispod:

 

Volontiraj u Srbiji i doživi nezaboravno iskustvo u:

  1. Beogradu

Solidarity with Refugees in Serbia (Beograd, 1 – 9. jul)

Ovaj kamp je nastao kao produkt umrežavanja sa dve organizacije u Beogradu, Refugee Aid Serbia i BelgrAid, koje na dnevnom nivou pružaju podršku i pomoć izbeglicama u Srbiji. Volonteri će pomoći svakodnevnom obavljanju aktivnosti obe organizacije dok će imati priliku i da učestvuju na studijskim sesijama koje za cilj imaju razvijanje svesti i upoznavanje sa trenutnom situacijom možda i najveće humanitarne krize u svetu, kao i reakcijom stanovništva i vlasti u Srbiji.

Prethodno volontersko iskustvo u radu sa izbeglicama ili drugim osetljivim grupama je poželjno.

Više informacija o ovom kampu: https://www.workcamps.info/icamps/de/camp-details/camp-12585.html

 

  1. Begečkoj jami

Beehive of Friendship (Begečka jama, 1. – 15. avgust)

Pridruži se 14. po redu kampu za decu ”Košnica prijateljstva” u Begečkoj jami, u neposrednoj blizini Novog Sada!

Ovaj kamp poziva decu iz Srbije, ali iz regiona, na dve nedelje nezaboravnog druženja, učenja i razvijanja socijalnih veština kroz sport i aktivnosti u prirodi. Kamp počiva na pomoći volontera stoga pozivamo sve zainteresovane i ljude dobre volje da pomognu organizaciji i radu sa decom na ovom fantastičnom kampu!

Više informacija o ovom kampu: https://www.workcamps.info/icamps/RS-SCI/sr/camp-details/camp-12379.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here