Volontiraj na ,,Colours of our Lives“ omladinskoj razmeni

Nakon sjajnih omladinskih razmena u Francuskoj, Nemačkoj i Ukrajini, došao je red i na našu zemlju da bude domaćin!

Volonterski centar Vojvodine poziva sve mlade između 16 i 22 godine starosti, da se prijave za učestvovanje na „Colors Of Our Lives“ međunarodnoj omladinskoj razmeni od 14. do 23. avgusta ove godine.

vol

Budući da se radi o specifičnim regionima u okviru svake od država učesnica, odlučeno je da je najbolje da se razmena održi u srcu Vojvodine, u malom multietničkom mestu – Malom Iđošu. Osim što je bogat po različitosti svojih stanovnika i kulturnom nasleđu, sama razmena će se dešavati u prelepom ambijentu salaša Katai, koji predstavlja savršeno opremljen ugostiteljski kompleks i nudi odlične mogućnosti za održavanje različitih aktivnosti. Nama je to bitno jer planiramo tri glavne radionice : ples, teatar i muzika.

Nije neophodno da imate svoj instrument. Napravićemo ga zajedno. Ako ste iskusniji plesači, glumci ili možda režiseri- odlično. Vaše iskustvo će biti dragoceno. Ali će nam svakako biti drago da se mnogi od vas po prvi put odvaže i prijave bez ikakvog prethodnog iskustva. Domaća hrana, seoski ambijent i druženje sa životinjama, muzej hleba, kuća starih zanata, kuća na obali jezera i dr. samo su neke od stvari koje vas očekuju na salašu. Ono što vas sigurno nezaobilazi i zbog čega bi trebalo da se prijavite jeste nezaboravno iskustvo koje donosi ovih desetak dana druženja sa svojim vršnjacima iz Franckuske, Nemačke, Ukrajine i različitih delova Srbije. Otkrivanje etničke raznolikosti, istraživanje sličnosti i različitosti u okviru svojih kultura, upoznavanje sa jezicima, suočavanje sa predrasudama i rušenje istih su veliki bonus koji dobijate ukoliko se odlučite da provedete leto sa nama.

Za više informacija pozvati kancelariju Volonterskog centra Vojvodina na 021/528-644 od ponedeljka do četvrtka od 10 do 15h ili pisati na [email protected]

Prijava preko formulara koji treba popuniti poslati na isti mail  , najkasnije do 10. jula.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here