Volontiraj na konferenciji svih evropskih rok kampova za devojčice!

 

Kako izgleda jedan rok kamp za devojčice na Islandu, kako u Poljskoj a kako u Srbiji? Šta možemo naučiti jedni od drugih u radu sa decom i mladima u oblasti muzike i kako muzičku scenu učiniti otvorenijom za sve biće teme razgovora na konferenciji svih rok kampova za devojčice u Evropi, koju FEMIX organizuje od 20. do 22. septembra 2018. u Parobrodu u Beogradu. Konferencija je deo Music Empowerment Mobility Exchange (MEME) partnerskog projekta koji osnažuje mlade da se uključe u stvaranje muzike i doprinesu muzičkoj sceni.

U Beogradu će se okupiti 60 učesnica i učesnika iz Velike Britanije, Islanda, Irske, Finske, Norveške, Austrije, Poljske, Nemačke, Švedske i Srbije koji organizuju rok kampove za mlade, devojčice i devojke, kao i goste i gošće iz regiona i Holandije koji u svojim zemljama žele da po prvi put pokrenu ovakve kampove. Kao iskorak iz teorije i priče, program će u subotu 22. septembra “razbiti” koncert bendova iz kojih dolaze neke od mentorki Rok kampa za devojčice u Srbiji – Nemesis i Tri Kapljice, uz Vin Triste, nakon čega sledi jam session.

Da bi se konferencija održala u najboljem mogućem izdanju, potrebna je podrška 4 volontera/volonterke!

Prijavi se za učešće u organizaciji prve konferencije rok kampova za devojčice u Evropi ako:

  • Imaš između 18 i 30 godina
  • Govoriš engleski jezik
  • Veruješ da predrasudama nema mesta na muzičkoj sceni i da muzika ima moć da menja društvo na bolje
  • Želiš da naučiš kako se organizuju događaji u oblasti kulture i aktivizma
  • Hoćeš da saznaš kako organizovati rok kamp
  • Želiš da upoznaš muzičar(k)e, aktivistkinje i aktiviste koji su pokrenuli nešto novo u svojim sredinama i pridružili se svetskoj inicijativi

Prijavi se popunjavanjem online formulara. Pitanja možeš uputiti organizatorkama na [email protected], preko Facebook-aili Instagrama.

Volontiranje podrazumeva angažman od 6h dnevno, od 19. do 23. septembra. Obezbeđeni su obroci tokom smena, a prevoz i smeštaj u Beogradu nisu.

Rok kamp za devojčice u Srbiji teži da domaću rok i alternativnu scenu učini bogatijom muzičarkama, koje sada nisu dovoljno vidljive i prisutne su u manjem broju, naročito kada se radi o tradicionalno “muškim” instrumentima i žanrovima. To radi tako što motiviše devojčice da aktivno prate svoja muzička interesovanja. Tokom sedam dana devojčice uzrasta od 10 do 14 godina uče da sviraju osnove gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura uz podršku mentorki, i poslednjeg dana kampa nastupaju na otvorenom koncertu. Rok kamp za devojčice u Srbiji je 2017. pokrenula grupa mladih aktivistkinja i muzičarki okupljenih oko programa FEMIX, i do sada je održan dva puta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here