Volontiraj u Reflektor teatru!

Voliš pozorište i veruješ da ono menja svet? Želiš da volontiraš i zajedno sa nama radiš iza scena na predstavama koje postavljaju pitanja i dokumentarne su?

Još uvek čitaš? Odlično, nastavi. Na dobrom smo putu!

Volontiraj u Reflektor teatru

REFLEKTOR TEATAR je nezavisna omladinska pozorišna produkcija, izrasla iz pozorišnog programa organizacije Centar E8. Pod ovim imenom radi od januara 2017. godine, ali je na pozorišnoj sceni u Srbiji i regionu prisutna od 2012. godine, s produkcijama čiji je cilj bio „mejnstrimovanje“ omladinskog, angažovanog, novog i drugačijeg pozorišnog izraza. Verujemo da pozorište ne čine zgrade, već ljudi i ideje. Zbog toga se naše predstave igraju u različitim prostorima, na različitim lokacijama. Naše predstave reflektuju društvo i bacaju svetlo na njegove mračne strane. Trenutno se u našoj produkciji izvode predstave Muškarčine, Crvena: Samoubistvo nacije, Žudnja i Sumnjivo lice.

Važan deo našeg rada čini i Voloterski program. Na našem sajtu možeš da pročitaš iskustva drugih mladih ljudi, koji su postali deo RT tima. Ponosni smo što imamo priliku da sa vama delimo naša znanja i radujemo se novoj energiji.

Ideja Volonterskog programa je da zajedno sa odabranom grupom volontera (vas pet ukupno)u periodu od četiri meseca, budete deo našeg produkcijskog tima, tima koji radi na organizaciji, osmišljavanju, promociji i razvoju pozorišnog programa Reflektor teatra.

Ostvarenje te ideje podrazumeva da najmanje pet sati nedeljno, naredna četri meseca, možeš da posvetiš svom volonterskom angažovanju, da si spreman/a da radiš u timu, učiš i odgovorno obavljaš svoje zadatke.

Kako bi postao/la deo RT tima, neophodno je da imaš između 18 i 25 godina, kao i da poseduješ znanja o upotrebi društvenih mreža, znanje engleskog jezika, iskrenu zainteresovanost za pozorište i saglasnost sa vrednostima koje naš tim promoviše. Poželjno je iskustvo u omladinskog aktivizmu i/ili radu na umetničkim projektima.

Volontiranje će ti omogućiti proširenje produkcijskog i znanja o radu nevladinih organizacija. Razvijanje i praktičnu upotrebu talenata. Rad u kreativnom i mladom timu, mogućnost dalje edukacije i učestvovanje na nacionalnim i međunarodnim treninzima. Nakon završetka programa, volonteri dobijaju sertifikate i podršku tima Reflektor teatra u daljem karijernom razvoju.

Imaš vremena da do utorka, 7. aprila, u ponoć popuniš naš upitnik, a mi ćemo te kontaktirati kako bismo dogovorili buduće aktivnosti. Volonterski program počinje 15. aprila i traje do 15. avgusta, sa tolerancijom na godišnje odmore.

Link za prijavu: Prijava

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here