Pet razloga zašto dočekati Novu godinu na putovanju

Putovanje je uvek dobra ideja, i treba koristiti svaki slobodan momenat i otputovati….nije bitno da li idete negde malo dalje ili ostajete u granicama Srbije, putovanje će vam „napuniti baterije“. To je prilika da se upozna drugi  grad, država, kultura, arhitektura, novi ljudi, priroda, proba neko novo jelo i dopuni zbirka razglednica…

Razloga možete naći koliko želite, mi za vas imamo pet razloga zašto dočekati novu godinu na putovanju, i nadam se da ću vas potstaći da spakujete kofere i krenete….negde.

Pet razloga zašto dočekati Novu godinu na putovanju
Photo by Jared Sluyter on Unsplash

Preporučujemo vam da  ove godine umesto da Novu godinu dočekate u nekom od kafića ili restorana, iskoristite priliku i otputujete na neko lepo mesto. Da bi vas ubedili, vreme je da vam predstavimo

 5 razloga zašto dočekati Novu godinu na putovanju

1. Povedite ljubimaca na doček

Ukoliko ste ljubitelj živnotinja verovatno  bi voleli da Novu godinu dočekate i sa svojim ljubimcem. Idealno rešenje za to je putovanje. Kako postajemo bolje društvo, sve više je apartmana, lokala i kafića, pretežno u turističkim mestima koja su prijateljski nastrojena prema šapicama. Svog četvoronožnog prijatelja možete povesti sa sobom, i zajedno sa njim uživati u Novogodišnjoj noći, igrama na snegu i penjanju na snežne vrhove. Manje rase se mogu voziti prevozom, uglavnom niko ne pravi problem, raspitajte se kod prevoznika i pripremite transporter.

Ovo je prvi od pet razloga za novu na putovanju, idemo dalje.

2. Godina neka počne sa „DA“

Praznična atmosfera nas često podstakne da iskažemo emocije i još više se zbližimo. Ukoliko imate nekog ko bi trebao da zna da želite da provedete čitav život sa njim, Nova godina je pravo vreme da poznatu rečenicu izgovorite. Godina će Vam sigurno krenuti lepo, još ako se odlučite da otputujete i to uradite u Budimpešti, Ajfelovom tornju ili zlatnom Pragu, sreći neće biti kraja.

3. Dočekajte Deda Mraza u šortcu

Ukoliko imate mogućnosti i odete u neki topliji kraj na odmor za vreme praznika. Potpuno novo iskustvo bi bilo dočekati Deda Mraza u šortcu ili na plaži sa koktelom u ruci. Ukoliko niste ljubitelj zime i snežnih dana selite se u toplije krajeve , a ako ipak volite zimske pejzaže idite na Zlatibor ili Kop, svakako ćete se lepo provesti, bitno je da ste na putovanju okruženi dobrim društvom.

4. Inspiracija tačno u ponoć

Ljudi koji se bave pisanjem traže inspiraciju u svemu oko sebe. Neka vam vaše novogodišnje putovanje bude inspiracija. Ako pišete blog ili dnevnik sigurno ćete imati uzbudljivu priču sa putovanja koju ćete preneti na papir. Ja ću sigurno otputovati na neko zanimlčjivo mesto jer ćemi biti potrebna inspiracija za prvi januarski tekst. Dakle putujte za praznike i na našem portalu pročitajte moju novogodišnju priču.

5. Nova iskustva-bogatiji život

Ono što je karakteristično za putovanja su nova iskustva i znanja koja stičemo. Svaki grad krije svoje priče . Razlog da otputujete neka vam bude upoznavanje nekog grada za vreme novogodišnjih praznika. Zamislite koliko bi sjajno bilo pojesti novogodišnji medenjak sa cimetom u Nemačkoj ili videti Budimpeštu sa reke pokrivenu  novogodišnjim svetlima. Svakako ništa manje lepo vam neće biti ni ako šetate po Zlatiboru sa kuvanim vinom u ruci , dok vam sneg škripi pod nogama.

Podelite sa nama vaše razloge u komentaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here