Social Impact Award: Značaj preduzetništva u kreiranju inkluzivnog društva

Tribina u okviru projekta Social Impact Award

Ako te zanima šta je to društveno preduzetništvo i kako ono doprinosti inkluzivnijem društvu pridruži nam se na tribini „Društvenim preduzetništvom do inkluzivnijeg društva„. Pričaćemo o tome kako izgleda slika društvenog preduzetništva u Srbiji, a zatim će vam društvene preduzetnice predstaviti šta je to što one rade da doprinesu uključivanju marginalizovanih grupacija u društvu.

Predstavićemo ti i Social Impact Award program – priliku da i ti pretvoriš svoju strast u održivo rešenje za društvene probleme.

Sve ovo odigraće se na Filozofskom fakuletu u Beogradu (sala 308) sa početkom u 18:30 časova. Ako smo te zainteresovali, prijavi se na tribinu putem ovoglinka, a možeš zapratiti i našu Fejsbuk stranicu i pratiti šta se dešva na sceni društvenog preduzetništva u Srbiji i svetu. 

Ivana Stančić – Smart Kolektiv

Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a više od 15 godina aktivna je u civilnom sektoru i veruje da svaki pojedinac može biti nosilac promena u društvu. Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima razvoja društvenog preduzetništva u Srbiji kroz promociju ovog koncepta, osnaživanje društvenih preduzeća i zagovaranje za razvoj povoljnijeg okruženja. Od 2013. godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.

Nikoleta Kosovac – Liceulice

Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, beogradskim advertajzing agencijama, poželela je da radi nešto u šta zaista veruje i to pronašla u socijalnom preduzeću Liceulice – prvim uličnim novinama u Srbiji. Jedna je od pokretača inicijative Moj komšija bez krova, saradnica Centra za politike emancipacije, Centra za razvoj socijalnih politika – Klikaktiv i stručna konsultantkinja za PR, komunikacije i strateško planiranje brojnih organizacija civilnog društva u Srbiji i regionu

Anica Spasov – Kuhinja na točkovima

Udruženje ,,Naša kuća” osnovano je 2007. u Beogradu i bavi se obezbeđivanjem uslova za socijalnu inkluziju osoba ometenih u intelektualnom razvoju. Organizaciju su osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju, s namerom da realizuju najvažniju uslugu – dnevni boravak za mlade u kome oni, kroz individualne planove podrške, usvajaju nova znanja, podižu nivo socijalnog dijaloga i kompetencije, samoodgovornosti, s ciljem da se osamostale u uobičajenim životnim aktivnostima i pripreme za radno angažovanje. Radi socijalne i ekonomske inkluzije svojih članova, pokrenuli su Radionicu za proizvodnju kartonskih ambalaža i papirnih kesa, kao i Kuhinju na točkovima – servis za dostavu toplih obroka starim i teško pokretnim osobama.

Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za studente kojim želimo da razvijemo i implementiramo inovativna rešenja za društvene i ekološke probleme, koji sprovodi organizacija Razlivalište. Naša misija je da promovišemo duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje mladih do 30 godina. Ako želiš da saznaš više o Social Impact Award poseti naš sajt ili fejsbuk stranicu.

Projekat Social Impact Awardsprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa ERSTE Stiftung-om, Austrian Development Agency, Impact Hub Vienna, Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, Alma Quattro, Ekonomskim fakuletom Univerziteta u Beogradu, a uz podršku Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Smart Kolektiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here