1min micro training – Aplikacija za zdraviji život

Da li ste se ikada zapitali koliko je najmanje vežbanja potrebno da biste postigli oblikovanje tela, unapredili fizičke sposobnosti, rad srca i smanjili nivo šećera?

1min micro training

Ako jeste, a i ako niste, odgovor je  jedan minut! Kako bi taj minut bio efektivan,  neophodne su odgovarajuće vežbe. Upravo to sadrži aplikacija pod nazivom ’’1min micro training’’ koju besplatno možete preuzeti na ’’play stor’’-u i “app storu-u“. Mladi profesori sporta Aleksandar Đurić i Feđa Piščević su osmislili ovaj vid treniranja i uz rezultate svog, ali i drugih inostranih istraživanja su potvrdili da je jedan minut dovoljan.1min micro training

,,Ovo je jedinstven način da bez znojenja, za najkraće moguće vreme unapredite svoje telesne kapacitete i to je jedna od prednosti ove vrste treninga, a prilagođena je najpre radnoj populaciji i onima sa metaboličkim poremećajima. Dovoljno je da pet puta tokom dana vežbate jedan minut u razmaku od sto minuta’’, završava Feđa.

Vežbe koje se primenjuju utiču na najveće mišićne grupe, a time i na razvoj kardio-vaskularnog sistema, tačnije, čučanj, sklek, iskorak i step sa istovremenim udarcima rukama (step box), ali i istezanje u trajanju od 15 sekundi.

,,Svaka vežba se izvodi u trajanju od 10 sekundi, a nakon toga sledi promena dok se ne prođe čitav krug do poslednje vežbe, odnosno u trajanju od 1 minut. U zavisnosti od nivoa, možemo dozirati brzinu izvođenih pokreta u zavisnosti od individualnih fizičkih sposobnosti’’, govori Aleksandar.

1min micro training

Inspiraciju za aplikaciju “1min micro training“ su dobili čitajući tekst u sportskom naučnom časopisu u kojem se postavilo pitanje o minimalno potrebnom fizičkom naprezanju kako bi se postigao primetan napredak. Oni su postavili sebi isto pitanje, organizovali istraživanje i dobili odgovor koje je mnoge zanimao,  ‘’Minimalan napor za maksimalan rezultat’’.

Aplikacija “1min micro training“ je predstavljena u okviru Sajma zdravlja u Stokholmu i uvrstiće se u deo fizičkog vaspitanja internacionalne škole. Deo prezentacije “1min micro training“ pogledajte u narednom klipu.

 

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here