Festival evropskog filma u EU info centru u Beogradu

Festival evropskog filma, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU, biće održan u Beogradu od 23. do 30. januara, kada će gledaoci imati prilike da vide savremena filmska ostvarenja iz 15 zemalja Starog kontinenta.

Projekcije se održavaju u EU info centru, u Ulici kralja Milana 7. Svakoga dana, uključujući i vikend, biće održane po dve filmske projekcije – u 18.00 i 20.30. Ulaz je besplatan, ali su gledaoci obavezni da prethodno podignu ulaznice u EU info centru, radnim danom od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Festival evropskg filma 2017

Biće prikazano 15 filmova iz Danske, Portugalije, Austrije, Mađarske, Litvanije, Rumunije, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke, Švedske.

Festival će u ponedeljak, 23. januara u 18 časova otvoriti austrijski film “Laku noć, mama”.

To je treći deo petog uzastopnog Festivala evropskog filma koji Delegacija EU i EU info centar organizuju u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU i gradskim kulturnim centrima. Festival 2016 uneo je novinu jer je održan najpre u gradovima u unutrašnjosti Srbije, a završava se u Beogradu.

Savremena filmska ostvarenja tako su mogli da, u prvom delu održanom u maju, a potom i u period oktobar-novembar, vide gledaoci u devet gradova, počev od Novog Sada, gde je Festival otvoren, sve preko Niša, Šapca, Leskovca, Prijepolja, Prokuplja, Obrenovca, Užica do Negotina.

Festival će biti završen projekcijom švedskog filma “Palme” koji govori o životu bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea, u ponedeljak 30. januara s početkom u 20.30.

Program Festivala evropskog filma u Beogradu dostupan je na Fejsbuk stranici EU info centra kao i na sajtu EUIC-a 

Za više informacija posetite sajt euinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here