Za vikend vas opet vodimo u Bitef teatar

  Pozorišna predstava: CRVENA: Samoubistvo nacije
  Bitef teatar, Mire Trailović 1
  Subota, 12. mart, 20h

  Portal Mladi deli 2 x 2 karte za predstavu CRVENA: Samoubistvo nacije u Bitef teatru. Saznajte šta je potrebno da uradite da biste dobili karte na našoj Facebook stranici.

  Crvena_bitef

  PRATITE NAS: Svake nedelje vas vodimo na nekoliko mesta – bioskopi, pozorišta, muzeji…

  Saznajte prvi informacije koje se tiču nas mladih! Šta je to novo u gradu…

  Predstava se bavi društvenim problemima, položajem žena i koliko im je dozvoljeno odnosno koliko nije dozvoljeno da raspolažu svojim telom. Crvena govori o iskustvima žena sa kojima većina izbegava da se suoči, pa tako jasno i nedvosmisleno upućuje da je na legalan i medicinski abortus neotuđivo pravo svake žene. Iznosi činjenice, koje su mediji u Srbiji objavljivali od decembra 2014. do aprila 2015. godine, teze iz knjige Mapiranje mizoginije u Srbiji: diskursi i prakse autorke Marine Blagojević… Demografska slika Srbije govori da smo nacija koja izumire.

  Ova predstava je praizvedena 2004. godine u Bitef teatru pod nazivom Crvena: seks i posledice sa celokupnom ženskom postavkom.

  Nedavno su reditelj Vojislav Arsić i dramaturškinja Milena Bogavac primili nagradu Anđelka Milić, za stvaralaštvo u oblasti nauke i kulture, pročitajte više o tome OVDE.

  1 KOMENTAR

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here