33. Beogradski džez festival program za nedelju, 29. oktobar 2017.

  Datum Isteka: 30/10/2017

  SAVA CENTAR OD 19.30

  Mats Eilertsen “Rubicon” (Norveška)

  Uporedo sa sporadičnom solo karijerom, norveški kontrabasista Mats Ejlertsen ostvario je upečatljive rezultate u kolektivima Food, Nymark Collective, Dingobats i The Source, i kao sajdmen u sastavima Torda Gustavsena, Jakoba Janga, Hokona Kornstada, Solvejg Sletahjel i Volferta Brederoda. Internacionalni septet Rubicon njegov je dosad najambiciozniji projekat, sa kojim je debitovao kao lider pod okriljem kuće ECM.

  Mats Ejlertsen: “Važno mi je da sviram sa muzičarima u čijem društvu uživam”


  Joshua Redman Trio (SAD) 

  Saksofonista i kompozitor Džošua Redman je jedan od najharizmatičnijih džez umetnika iz generacije koja se na sceni pojavila devedesetih godina prošlog veka, tzv. „mladih lavova”. Objavio je 17 albuma kao lider i dva albuma sa kolektivom James Farm. Osvajao je visoke pozicije na godišnjim listama vodećih džez magazina i četiri puta bio nominovan za Gremi – poslednji put baš ovog proleća, za album u duu sa Bredom Meldauom.

  Koncert je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

   

  DOM OMLADINE BEOGRADA, SALA AMERIKANA OD 23.00

  Rodrigo Amado Motion Trio (Portugal)

  Laureat priznanja za najbolji album 2015. godine u anketi najuglednijeg portala za fri-džez i improvizovanu muziku Free Jazz Collective, portugalski saksofonista Rodrigo Amado jedan je od najupečatljivijih improvizatora na savremenoj evropskoj džez sceni. Motion Trio je njegov omiljeni sastav poslednjih godina, povremeno uključujući kao goste istaknute svetske soliste, poput tromboniste Džeba Bišopa i trubača Pitera Evansa.

  Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Portugala u Beogradu.

  Peter Evans Ensemble (SAD) 

  Septet otvara novo poglavlje u karijeri trubača Pitera Evansa kao bendlidera i kompozitora, reflektujući njegova narasla zanimanja za multidimenzionalne orkestarske muzičke strukture. Ansambl uvaženih avangardista predstavlja pravi kamerni orkestar za 21. vek, kombinujući stroge partiture, slobodnu improvizaciju, inovativni spoj električnih i akustičnih zvukova, i izvođačku energiju koja prenosi intenzitet i iskrenost.

  Koncert je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

  VIŠE INFORMACIJA: www.bjf.rs

  PODELI
  Katarina Stefanović
  Koordinator PR tima. Studentkinja Fakulteta organizacionih nauka, smera menadžment i organizacija.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here