A kažu da kod nas nema opere?! Finale treće sezone direktnih prenosa iz Metropolitena

Direktan prenos Maskanjijeve jednočine opere „Kavalerija Rustikana“, koja se izvodi u duplom programu sa Leonkavalovim „Pajacima“, zatvoriće treću uspešnu sezonu direktnih prenosa opere uživo iz Metropolitena u subotu, 25. aprila u 18:30 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Dejvid Mekvikar prvi put režira u Metropolitenu novu produkciju popularne verzije ovog duplog programa u poslednjih 45 godina. Marsel Alvarez debituje u izvođenju obe glavne uloge: kao zavodnik pokajnik Turidu i klovn Kanio. Eva – Maria Westbroek će pevati ulogu Santuce, napuštene žene u srcu Kavalerija Rustikana. Željko Lučić se zbog bolesti povukao iz svih prolećnih angažmana u Metropolitenu, pa će se u ulozi Alfija u novoj produkciji opere „Kavalerija Rustikana“ umesto njega naći George Gagnidze, koji u „Pajacima“ peva Tonija. Patriša Raset tumači lik Kaniove zlosrećne žene Nede u „Pajacima“, dok Metov glavni dirigent Fabio Luizi diriguje obema operama.

Tokom letnjih meseci ljubitelji opere će imati priliku da uživaju specijalnom programu u bioskopu Cineplex UŠĆE Shopping Center. Metropoliten na bis će se sastojati iz dve Verdijeve opere „Travijata“ i „Aida“, Leharove „Vesele udovice“ i „Kći puke“ Gaetana Donicetija. Karte za ove prenose će uskoro biti dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Najavu za najpopularniji dupli operski program „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“ se nalazi OVDE.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here