Upoznajte blagodeti različitih krajeva Srbije na Beogradskom Manifestu

Veliki Festival manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“ će i ove godine od 27. do 29. maja otvoriti kapije Beogradske tvrđave i Gornji Grad pretvoriti u centar gde će se okupiti predstavnici brojnih opština, ali i stranih zemalja, kako bi posetiocima predstaviili blagodeti svoga kraja.

Aduti Srbije
Najveći deo festivalskog prostora će zauzeti zone u kojima će se predstavljati brojne opštine iz Srbije, strane zemlje, turističke organizacije i lečilišta.
U najvećoj festivalskoj zoni Aduti Srbije, preko 20 opština će brojnim posetiocima predstaviti prirodna bogatstva i lepote, ali i kulturu svoga kraja. Na Kalemegdanu će, između ostalih, biti opštine: Čačak, Bor, Kruševac, Leskovac, Niš, Kraljevo, Kuršumlija, Aleksinac, Boljevac, Aranđelovac, Bela Palanka, Novi Sad, Subotica, Alibunar, Dimitrovgrad, Negotin i mnogi drugi.
Svaka opština će pored aktivnosti na štandu i u drugim zonama festivala organizovati kulturno-umetničke programe i koncerte. U zoni Svet dobre hrane će pripremati specijalitete iz svog kraja, tako da će Kalemegdan tri dana biti zaista Srbija u malom.
Posebno smo ponosni što nam se ove godine priključio i veliki broj stranih zemalja, kao što su: Crna Gora, Turska, Bugarska, Tunis, Mađarska, Makedonija i druge. Na najlepšem mestu tvrđave, na platou kod spomenika Pobednik, delegacija Crne Gore će organizovati bogat program koji će izvesti učesnici Bedem festa, Grad teatra Budva, festivala See Dance i Southern Soul, dok će INART festival izvesti fascinantan performans sa vatrom.
Predstavnici Turske će pokazati kako se slika na vodi, a u filmskoj zoni će biti prikazana i dva turska filma.
U zoni Pomozite mi doktore, stručno osoblje Banje Kanjiža i Termala Vrdnik će posetiocima pružiti korisne savete za rešavanje zdravstvenih problema.
Radno vreme festivala će biti od 10 časova do ponoći, a svi programi na festivalu (filmovi, koncerti, pozorišne i plesne predstave i dr) su besplatni. Plaća se samo ulaz na festival 350 dinara, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan. Ulaznica je ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here