Razvojni centar Microsoft-a u Srbiji predstavio se na ITkonektu

Razvojni centar kompanije Microsoft uzeo je učešće na ITkonektu, jednom od najvećih IT događaja, koji se održava 20. i 21. maja u Beogradu. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa mnogim interaktivnim sadržajima i temama na štandu Microsoft razvojnog centra, kao i da dobiju sve informacije o procesu zapošljavanja, testovima za kandidate, uslovima rada i okruženju koje ovaj jedinstveni centar nudi.

Tako su svi zainteresovani dobili priliku da se upoznaju sa mogućnostima razvoja karijere u okviru IT sektora, ali i da iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u Razvojnom centru jedne od najvećih IT kompanija u svetu, kao i da urade uvodna testiranja.

ITkonektu

Najveću pažnju posetilaca izazvala je Translator aplikacija, u čijoj izradi je učestvovao upravo tim Razvojnog centra Microsofta u Srbiji, a koja funkcioniše zahvaljujući programu zasnovanom na OCR tehnologiji za optičko prepoznavanje karaktera, koja u trenutku prevodi kompletne tekstove sa preko 50 svetskih jezika.  Na štandu je predstavljen i Sway, MS Office proizvod za kreiranje lako deljivih interaktivnih priča, kao i jedinstvena igra Atomic šah, koja pruža nesvakidašnje iskustvo takmičenja.

U okviru IT konferencije, predstavnici Centra upoznali su prisutne sa značajem “Mašinskog učenja” na razvoj tehnologije i sveta. Bilo je reči o budućnosti programiranja koja upravo zahvaljujući mašinskom učenju dovodi to toga da su u izvršavanju određenih zadataka mašine postale ne samo brže, nego i tačnije od prosečnog čoveka.

Drugog dana IT konferencije, predstavnici centra održaće predavanje o Cloud bazama podataka i Azure SQL bazama.

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji, koji je prošle godine obeležio 10 godina postojanja, već uveliko ucrtava put Srbije na tehnološkoj mapi sveta i svojim radom odgaja generacije mladih programera koji razvijaju i kreiraju inovativne tehnologije budućnosti.

ITkonektu

O Microsoft-u

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta.

Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Za više informacija i vesti o kompaniji Microsoft, posetite Microsoft News Centar na: http://www.microsoft.com/news ili www.microsoft.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here