Akva-parkovi Srbije – pregled i informacije

Akva-parkovi Srbije

Svake godine Srbija postaje sve popularnija akva destinacija. Iako nemamo more, brojna jezera, reke i akvaparkovi služe nam za hlađenje u vrelim, letnjim danima. Planirate vikend putovanje, a ne znate koji akva-park da posetite ove godine, evo prilike da se o njima informišete. Svakako bi najbolje bilo, posetiti ih sve!

Spisak akva-parkova u Srbiji:

 1. Akva-park Podina, Sokobanja
 2. Akva-park Izvor, Aranđelovac
 3. Akva-park Draguljica, Jošanička Banja
 4. Akva-park Petroland, Bački Petrovac
 5. Akva-park Silver Lake, Srebro jezero
 6. Akva-park Mlavske terme, Banja Ždrelo, Petrovac
 7. Akva-park Jagodina
 8. Akva-park Sunny Hill, Vrnjačka banja
 9. Akva-park Banja Junaković, Apatin
 10. Akva-park Vidik, Lazarevac
 11. Akva-park S-klub Jakovo

Predlažemo vam da pogledate i 12 mesta u Srbiji koja morate posetiti

Akva-park Podina

Sokobanja

Dana 21.06.2012. pušten je u rad zabavni kompleks u okviru sportsko-rekreativnog centra Podina, u Sokobanji. U letnjim mesecima, beleži posećenost i do 2 000 kupača. Udaljen je 1,5 kilometara od centra Sokobanje, pa brzo i lako možete doći do njega i iskoristiti sve pogodnosti koje pruža. Na površini od 1,6 ha, nalazi se poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za decu i odrasle i bazen sa 3 tobogana. Za osveženje u centru kompleksa na raspolaganju je šank-bar sa pićem, frižideri sa sladoledima, kao i suncobrani i ležaljke. U toku sezone se često održavaju sportsko-rekreativni i kulturno-zabavni sadržaji koji upotpunjuju zabavu posetilaca.

Radno vreme : od 10-19h, dok je cena ulaznica za odrasle od 350 do 450 dinara, a za decu od 250 do 350 dinara, u zavisnosti od vrste ulaznice (poludnevna ili celodnevna).

 Akva-park Izvor

Aranđelovac

Odlukom menadžmenta Aqua park će od sezone 2018. biti dostupan isključivo gostima hotela Izvor, kao i onima koji kupe dnevnu, mesečnu, tromesečnu ili godišnju SPA&Wellness kartu.

Akva-parkovi Srbije

Akva park Draguljica

Jošanička banja

Na glavnom putu ka Kopaoniku, sa desne strane, pored reke Jošanice, smešten je akva park Draguljica u okviru istoimenog hotela. U prirodnom ambijentu nalazi bazen sa termalnom vodom, temperature do 78°C, koja se hladi planinskom vodom reke Jošanice. Pored bazena sa toboganom, tu je i veštačko jezero, kao i dva đakuzija. Šume u okruženju pružaju prirodnu hladovinu, od jakog, letnjeg sunca. Za potpuni užitak otvoren je restoran sa nacionalnom kuhinjom i kafić sa baštom.

Akva-parkovi Srbije

Radno vreme parka je od 09-19h. Cena celodnevne ulaznice po osobi je 150 din.

Akva park Petroland

Bački Petrovac

Na 120 km od Beograda, nedaleko od Novog Sada, izgrađen je 2011. godine akva park Petroland. Na površini od 20 ha nalazi se bazen sa talasima, bazen za relaksaciju, Divlja reka – uz spuštanje na čamcu, Dečiji raj, sa kulama i atrakcijama za najmlađe, bazeni za spuštanje „East tower“ i „Hill tower“, koji nisu namenjeni za kupanje.

Brojni tobogani: Tiger“, „Twister“, „Black Hole“, „Zebra“, „Crazy Corn“, „King Slide“, „Rainbow“ i „Kamikaze“ nude mogućnost zabave za odrasle uz veliku dozu adrenalina. Pored tobogana, tu je i adrenalin park, sa 40 prepreka raspoređenih na 3 nivoa. U okruženju akva parka su tereni za odbojku i mali fudbal na pesku, veštačka trava za košarku i fudbal, teretana na otvorenom i travnata površina za bavljenje ostalim sportovima. Postoji nekoliko plaža: Frikom (porodična), Karipska, Sportska i Panonska plaža.  U sklopu svake postoji veliki broj kafića, restorana i poslastičara.

Radno vremeje od 10-20h, a vikendom od 09-20 h. Cena ulaznica kreće se od 500 do 1 200 din za odrasle, odnosno od 400 do 800 din za decu. Cena ulaznica za adrenalin park je od 350 do 500 din. Postoje različite akcije i popusti koje se organizuju u toku sezone.

Akva park Silver Lake

Srebrno jezero, Veliko Gradište

Godine 2011. u sklopu privatnog kompleksa Silver Lake Investment“ otvoren je akva park. Udaljen je 110 km od Beograda, na severoistoku zemlje, nedaleko od ušća reke Pek u Dunav. Na 2,5 ha površine nalaze se bazeni, restorani i šetalište. Pet bazena različite dubine, mogu da prime na čitavom kompleksu 1 200 pesetilaca.

srebrno jezero akva parkRadno vreme akva parka je od 10- 19h.

Cena ulaznica:

Odrasli: asli 400 din radnim danima, 600 din vikendom
Deca do 12 god: 300 din radnim danima, 450 din vikendom

Akva park Mlavske terme

Petrovac na Mlavi

Jedini akva park koji radi preko cele godine, sa mogućnošću dnevnog i noćnog kupanja, smešten je u podnožju Homolja. Temperatura vode je od 30 – 40°C. Postoji šest bazena (2 zatvorena i 4 otvorena) i jedan sa slanom vodom. Termomineralna voda kojom su bazeni ispunjeni u banji RUC Ždrelo, koriste se u lečenju psorijaze, kožnih i reumatskih oboljenja. Tobogani „Kobra“, „Zebra“ i „Džungla“ rade naizmenično od 12-20h. U okruženju akva parka nalazi se smeštajni objekat Dvorac, kao i etno restoran sa banket salom i terasom.

Radno vreme akva parka od 10-20h. Cena ulaznica je 900 din za odrasle i 400 din za decu.

Akva park Jagodina

Nedaleko od centra Jagodine, smešten je akva park sa 9 bazena. Tobogani Rafting slide“, Wide slide“, tunel „Body slide“, Super „Multi slide“, gusarski brod, samo su neke od atrakcija u okviru ovog parka. Na površini od 5 ha smešteno je nekoliko kafića, restoran i bar, a često se na bazenima održavaju igre na vodi, biskopske projekcije i takmičenja. Tereni za mali fudbal, košarku, odbojku, stoni tenis, kao i igralište za decu, služe za zabavu i rekreaciju. Reflektori omogućavaju noćno kupanje, ali i realizaciju kasnih večernjih manifestacija na bazenima. Parking sa 1200 mesta omogućen je svim posetiocima.

Radno vreme parka je od 10-18h. Cena ulaznica je od 300 (poludnevna karta) do 500 dinara  (dnevna karta) za odrasle, odnosno od 100 do 300 dinara za decu. Kulturno zabavni program se održava od 19 – 01h.

Akva park Sunny Hill

Vrnjačka banja

Na 600 metara od centra Vrnjačke banje, smešten je luksuzno opremljen hotel, koji pored standardnih usluga lečenja, tretmana i terapija, turistima pruža mogućnost zabave. Otvoreni bazen sa termalnom vodom i nekoliko tobogana predstavljaju novitet. Brojne kulturne manifestacije, zabavni sadržaji, bioskopske projekcije održavaju se u toku letnjih meseci na terasi hotela, neposredno pored bazena.

Radno vremeje od 10 – 18h. Cena ulaznica je 500 din za odrasle i 300 din za decu. Gostima hotela korišćenje bazena i drugih pogodnosti je besplatno.

Akva park Banja Junaković

Apatin

U banji Junaković je 01.05.2012. otvoren akva park. Izgrađen je olimpijski bazen teperature do 22°C, terapijski i dečiji bazeni temperature do 32°C, bazeni sa skakaonicom i vodenim toboganom. Nedaleko od bazena na raspolaganju posetiocima je i teren za odbojku na pesku. U okviru hotela nalaze se kuglana i tereni za tenis.

Radno vreme je od 08 – 19h. Cena ulaznica je od 150 do 300 din za odrasle, a od 50 do 150 din za decu.

Aqua Park Vidik

Lazarevac

Na samo nekoliko minuta od centra Lazarevca, na prelepom uzvišenju sa svežim vazduhom i pogledom na srce Šumadije, nalazimo se mi, mesto vašeg uživanja i letnje zabave.  U okviru kompleksa nalazi se veliki parking sa XXX mesta gde mozete bezbedno ostaviti svoje automobile. Po ulasku u prostor parka možete bez dodatne naknade zauzeti ležaljku i suncobran i uživati u bazenima, toboganima, jacuzzi kadama, parku za decu itd. U kompleksu možete pronaći i welness centar sa masažama, saunom i hidromasažnom kadom (o cenama se možete informisati u samom parku).

Radno vreme je od 08:30h – 19h. Cena ulaznica je od 350 do 500 din za odrasle, a od 250 do 300 din za decu.

Akva-park S-klub

Jakovo

Pravi raj i spas od vrelih letnjih dana možete pronaći u ovom akva parku. Poseduje 8 bazena i 12 tobogana, mesto za odmor ili neviđeno adrenalinsko iskustvo i avanturu, izaberite sami. Poseduje najveći bazen u Srbiji, vodenu džunglu za decu svih uzrasta, bazen za najmlađe sa raznim atrakcijama, tropski bazen sa barom u vodi i ostrvom sa palmom. Tobogani Kamikaza, Freefall, Freefall tube, Multislide, Twister Tube sve ove atrakcije su Vam na raspolaganju za uživanje.Radno vreme je od 10h – 19h. Cena ulaznica je od 600 (poludnevna ulaznica) do 800 din (dnevna ulaznica) za odrasle, a od 300 do 400 din za decu.

8 COMMENTS

 1. Aqua park u Arandjelovcu od ove sezone otvoren je samo za goste hotela Izvor,tako da ove cene ulaznica sto ste napisali vise ne vaze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here