Aprilsko foto takmičenje – Gde vidim EU u Srbiji

U okviru kampanje obležavanja 15 godina pomoći EU Srbiji, EU info centar i Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisali su foto takmičenje „Gde  vidim EU u Srbiji“, koje će biti otvoreno od 1. do 30. aprila 2016. godine. Takmičenje je otvoreno za sve građane Srbije.

Foto takmičenje deo je istoimene kampanje kojom se obeležava 15. godišnjica od kako je Evropska unija počela da pruža pomoć Srbiji. Od proleća 2001. godine do danas, EU je Srbiji donirala više od 3 miilijarde evra. Ta bespovratna pomoć  obuhvatila je sve oblasti društva, počev od zdravstva, preko obrazovanja i reforme javne uprave, do ekologije i infrastrukture (više informacijao ovome dostupno je na sajtu Delegacije EUwww.europa.rs).

                          logo-takmicenje-475x271

Učesnici konkursa treba da pošalju fotografije koje mogu biti načinjene foto-aparatom ili mobilnim telefonom. Učesnici sami biraju konkretnu temu svoga rada, ali okvirni zadatak je da zabeleže prizore u kojima prepoznaju EU i njen doprinos u Srbiji u svakodvenom životu i u bilo kojoj oblasti – zdravstvu, obrazovanju, građevini…

O najboljim fotografijama odlučivaće žiri koji će činiti po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade Repubike Srbije i EU info centra.

Nagrade:

Prva nagrada – kamera,

Druga nagrada – foto aparat,

Treća nagrada – tablet.

Osim tri prvonagrađene fotografije, još 20 fotografija po izboru žirija biće predstavljeno na posteru kojim će na Dan Evrope, 9. maja 2016. na Kalemegdanu biti otvorena izložba “Srbija i EU:15 godina partnerstva”.

Fotografije poslati e-mailom na adresu: [email protected] ili postovati na Tviter uz haštag #EUuSrbiji i tag @EUICBG, ili na Instagram nalog @EUICBG sa #EUuSrbiji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here