Letnji univerziteti – Aegee Novi Sad

Evropska studentska organizacija Aegee omogućava  razmenu mladih ljudi od 18 do 30. godina, tokom cele godine. Aegee postoji u 40 zemalja Evrope i u više od 200 gradova. 
Svakog leta u periodu od juna meseca do kraja avgusta održava se program Summer University, odnosno Letnji univerziteti, na koje se svake godine prijavi nekoliko hiljada mladih iz različitih delova Evrope. Ove godine postoji 75 univerziteta, koji se odvijaju u različitim delovima Evrope. 
 
Ovi programi predviđaju odlazak mladih u odabranu zemlju Evrope na dve do četiri nedelje, gde se oni upoznaju sa kulturom, stanovništvom, arhitekturom i tradicijom odabrane zemlje. Takođe, tokom ove dve nedelje upoznavali bi se i sa drugim kulturama, jezicima i nacionalnostima pošto je cilj da se na svakom Letnjem univerzitetu nađu mladi iz različitih delova Evrope. U okviru Letnjeg univerziteta održavaju se i tematske radionice, koje zavise od vrste odabranog univerziteta. 
aegee novi sad
Svaki univerzitet ima i svoju temu, pa tako učesnici mogu da uče da kuvaju nacionalna jela zemlje u kojoj se nalaze, mogu da uče jezik ili da se bave određenim sportskim aktivnostima itd.
 
Ove godine postoje dva univerziteta na kojima se uči jezik, to su Aachen, na kom se uči nemački, i univerzitet u Madridu, gde će se raditi španski. Ovakvi univerziteti omogućavaju najmanje 18 sati učenja jezika, nedeljno.
 
 
Oficijalni jezik svih  univerziteta je engleski, dok je ove godine izuzetak univerzitet u Aachenu, koji se ceo odvija na nemačkom jeziku. 
Za prijavljivanje na neki od univerziteta nije potreban dokaz o znanju engleskog jezika.  
Više informacija možete saznati na oficijalnom sajtu Summer University programa za 2016. godinu:http://www.projects.aegee.org/suct/su2016/index.php kao ina http://www.aegeens.org.rs/   https://www.facebook.com/aegee.novisad.9/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here