ARTEDU 9

  ARTEDU 9: kreativna radionica o savremenoj vizuelnoj umetnosti

  artedu

  ARTEDU je petodnevna kreativna radionica. Pričamo o tome šta se sve interesantno dešava u savremenoj vizuelnoj umetnosti i kako da osmislite, realizujete i predstavite vaš umetnički rad!

  Program se sastoji od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, street arta…), diskusija i praktičnog rada. Na kraju radionice biće organizovana izložba radova učesnika. Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koji polaznici tokom radionice koriste u različitim medijima i kontekstima. Kroz različite tehnike crtanja, crtanje na majicama bojama za tekstil, fotografiju, kratke video forme – u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istražujemo na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

  Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica. Ana je diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autorka je Zlih Devojčica i Zečeva Bez Mozga. Njen animirani film “Rabbitland” koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom Jr. nagradjen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, prikazan je na preko sto festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. U Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe. Više o njenom radu na www.ananedeljkovic.com.

  Radionica je namenjena mladima od 15 do 22 godine. Program je besplatan, i sav potreban materijal je obezbeđen. Broj polaznika je ograničen. Prijavljivanje na adresu [email protected] Potrebni podaci:

  • ime, prezime
  • škola, razred/fakultet
  • godina
  • e-mail
  • broj mobilnog

  Više informacija: Facebook KCB Update

  PLAN RADIONICE PO DANIMA

  • 29. jul 2016. od 13:00 do 16:00 Kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma Svaki učesnik kreira svoj karakter koji će tokom radionice koristiti kao svojevrsnog avatara u različitim medijima i kontekstima.
  • 30. jul 2016. od 13:00 do 16:00 Karakter kao nosilac poruke! Šta su vaša interesovanja i šta bi mogla da bude tema vašeg umetničkog rada? Šta sve možete da uradite sa karakterom koji ste kreirali i kako ga upotrebiti za saopštavanje vama bitnih stavova i poruka.
  • 31. jul 2016. od 13:00 do 16:00 Odnos crtež-fotografija Na koje sve načine možemo da kombinujemo crtež i fotografiju? Na odabranim odštampanim fotografijama rade se crteži u kojima se koriste kreirani karakteri. Razgovor o izboru teme i motiva za seriju fotografija.
  • 1. avgust 2016. od 13:00 do 16:00 Kreativni dizajn majice Crtanje na majicama bojama za tekstil, korišćenje karaktera i teksta. Majica kao umetnički rad i način saopštavanja različitih stavova.
  • 2. avgust 2016. od 13:00 do 16:00 Završni rad Na osnovu radova sa predhodnih dana radionice, učesnici biraju medij i format završnog rada za izložbu, koji na najbolji način predstavlja temu koja ih interesuje (crtež, strip, kolaž, fotografija, video…)
  • 29. i 30. avgust: zajednička postavka izlozbe
  • 31. avgust u 15.30h otvaranje izložbe radova sa radionice Dvorane Kulturnog centra Beograda
  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here