ATELJE 212 gostuje u Zagrebu sa dve predstave

Početak nove, jubilarne 60. sezone Pozorišta Atelje 212 obeležiće veliko gostovanje u Zagrebu! Na velikoj sceni Satiričnog pozorišta Kerempuh, Atelje 212 će 16. i 17. septembra odigrati svoje predstave Kafa i cigarete – pozdrav iz Beograda Mie Knežević iz 2005. i Egzibicionista O.J.Travena u režiji Milana Karadžića iz 2003. godine, u želji da Zagreb vidi deo najnovije produkcije, ali i mali istorijski presek Ateljea 212.

kafa

Kafa i cigarete – pozdrav iz Beograda, po tekstu i u režiji Mie Knežević, je topla i duhovita priča o običnim ljudima koji, uz šoljicu kafe, razgovaraju o svakodnevnim, ali i bitnim životnim temama. Uz ritual zajedničke kafe i cigarete, uz dosta rasprave na temu zabrane pušenja, nižu se susreti, setne i smešne situacije, ćaskanja i rasprave o odlasku iz zemlje, nostalgiji, starim ljubavima, ispitima, roditeljima, filozofiji, književnosti, jednom rečju sam život, neizmerno bogat, satkan od nebrojeno mnogo slojeva i značenja, koji se uz kafu i cigarete može makar malo bolje razumeti.

Likove, čije se sudbine prepliću, igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež, kao i Svetozar Cvetković.

egzibicionista

Egzibicionista je savremena drama koja se bavi problemima modernog urbanog čoveka na razmeđu vekova u uslovima visoko standardizovane civilizacije. U fokusu drame je patološka pojava seksualne izopačenosti sa kojom se savremeno društvo obračunava na dva načina: sankcioniše je zatvorom ili pokušava da je leči psihijatrijom. Jedino što svim akterima nedostaje je ljubav. Ovaj nedostatak je glavni negativni pokretač od kojeg se sastoji drama. Egzibicionista se pokazivao ženama u parku, uhapsili su ga i strpali u zatvor. Kad ga budu pustili, on će opet to da radi, pa će opet dopasti zatvora i kraj priče. Ali ne radi se o tome, ili bar ne samo o tome… U ovoj komediji već 16 sezona pred prepunom salom Ateljea 212 igraju: Isidora Minić, Branimir Brstina, Dara Džokić, Vojislav Brajović i Vladislav Mihailović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here