Balkanska elektro scena

U predstojećem periodu očekuju nas brojni elektro festivali, kako u Srbiji, tako i u susednim zemljama. Svake godine organizatori festivala se trude da dovedu što bolje izvodjače i osvoje srca svih ljubitelja elektro muzike.

Jedan od značajnijih festivala u Evropi, svakako je Exit. Ove godine održaće se u periodu od 10. do 13. jula, u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaznice se mogu nabaviti po promo ceni od 1.499 dinara po danu, dok će na dan festivala iznositi 2.499 dinara. Ulaznice po promo ceni su dosupne online, i mogu se naručiti preko Exitovog sajta; dok od ponedeljka 07.04. 2014. god. biće dostupne na prodajnim mestima Gips Tix i u Corner Shopovima širom Srbije. Posebno iznenađenje ove godine jeste Dj Skrillex i synthpop duo Hurts. Na ostalim stejdževima (binama), takođe se nalaze vodeća imena elektro i pop scene: Afrojack vs. Quintino, Carl Cox vs. Danny Tenaglia, Jamiroquai, Rudimental Live, Andy C, Adventure Club, Deep Dish, Suede, Marko Nastić vs. Steve Rachmand, Maceo Plex vs. Danny Daze… Pored stranih izvođača ne smemo zaboraviti i domaće koji će obojiti i učiniti ovaj festival još lepšim i uzbudljivijim – S.A.R.S., Disciplina kičme, Kanda, Kodža i  Nebojša, Lolobrigida…

Drugi festival po redu koji privlači sve više pažnje jeste LoveFest koji se tradicionalno održava u Vrnjačkoj Banji. Datumi kada će se LoveFest održati su 7., 8. i 9. avgust na tzv. “ostrvu ljubavi”. Ovogodišnji Line up (pregled izvodjača) je nadmašio sva očekivanja, pa će poznavaoci elektro zvuka, imati prilike da uživaju u vrhunskim imenima DJ scene: Eryc Prydz, Mark Knight, James Ziebela, Robert Hood, Jeff Mills, Finnebassen, Dejan Milićević, Lea Dobričić, Marko Milosavljević… Trenutna cena karata za ovaj trodnevni festival iznosi 1.999 dinara, dok će pred sam festival cena karata iznositi 3.299 dinara. Ukoliko imate želja da postanete promoter ili praktikant, pošaljite svoj CV i kratko motivaciono pismo na [email protected].

 

Dimensions festival u susednoj nam Hrvatskoj  (Pula) traje od 28. do 31. avgusta2014.godine. Kao i dosad, potrudili su se da osveže novijim muzičkim imenima i da obraduju sve poštovaoce deep muzičkog pravca. Ovogodišnji line up (pregled izvođača) je i više nego dobar, i nastupiće preko 200 izvođača iz čitavog sveta. Ovo su samo neka od muzičkih izvođača: Caribou, Darkside, Marcel, Dettmann, Can u Dance, Kelela, Tama Sumo, Trus’Me, Ben Klock, Peter Dundov… Cena ulaznica je oko 660 kuna, što u evrima iznosi oko 87 evra, za sve vreme trajanja ovog festivala. Karte možete kupiti online, prateći ovaj link https://www.entrio.hr/en/event/dimensions-festival-2014-1209.

Green beach festival se održava svake godine 2. avgusta na Ohridu (Makedonija). Proteklih godina smo imali prilike da slušamo i igramo uz beat-ove  Carl Coxa, Armin van Buurena, Roger Sancheza, Ferry Corstena…Tom prilikom oko 10.000 klabera  je uživalo u odličnoj atmosferi, koji su pravili ovi DJ izvođači. Još uvek se ne zna čime će nas obradovati organizatori ove godine, ali verujemo da će biti kao i uvek, iznad očekivanog. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here