Beogradski Letnji Eko Film – edukativni program za decu i omladinu

BLEF KAMP je edukativni program za decu i omladinu, namenjen uzrastu od  7 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Kroz interaktivne radionice koje rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima, čiji su učenici deca, uvešćemo ih u svet pokretnih slika i novih perspektivnih profesija koje postoje na filmu.Za vreme Blef kampa snimaju se dva filma. Svi filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije I evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

BLEF KAMP

Realizacija:  Kamp se održava od 25. jula do 10. avgusta 2016.

Lokacije: Beograd i okolina Beograda ( Avala, Ada Međica, Bela Stena, Kosmaj…)

Ciljevi kampa: Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata, animacije). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata i animacije, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma.    Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje vaše dece. Neka od zanimanja kojima će se deca aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata, animator. Cilj je kod dece I mladih razviti kritičko mišljenje u odnosu na medijsku kulturu, širiti doživljaje mladih I spoznaju o filmskim izražajnim sredstvima, omogućiti mladim ljudima samostalni stvaralački rad na filmu, montaži I specijalnim efektima, uticati na kulturu življenja I aktivno provođenje slobodnog vremena. Demonstriraćemo rad koristeći najsavremeniju opremu. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima deca stiču kompetencije iz oblasti filma, filmske glume, montaže i novih tehnologija.

Trajanje : Dve nedelje od 25. Jula do 10. avgusta

Prva grupa : 25.jul do 31.jula 2016.

Druga grupa : 4. avgusta do 10.avgusta 2016.

Program Blef kampa je organizovan svakim danom od 9:00 do 17:00 časova

Sertifikat : Svako dete na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju letnjih radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija.

Organizacija: Letnji Kamp Blef organizuje Kulturni Centar Baraka, organizacija koja se bavi promovisanjem kulture ( film, pozorište, montaža  i nove tehnologije ) . Organizacija je osnovana radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti kulture, obrazovanja i edukacije u umetnosti, unapređenja životne sredine u nacionalnim i regionalnim zajednicama, promovisanje ekologije i ekološke svesti kroz integrisanje sa kulturom i umetnošću.

Uspesi Blef kampa : Filmovi nastali na prošlogodišnjem Beogradskom Letnjem Filmskom Eko kampu – BLEF osvojili tri nagrade na 45. Reviji filmskog stvaralaštva dece I mladih, Muzej Jugoslovenske kinoteke.

Prijatelji i saradnici Blef kampa :

  • Crater VFX Training Centar ( škola vizuelnih efekata Crater Studija)
  • Sekretarijat za kulturu grada Beograda.
  • RTS ( naučno-obrazovni program )

Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Tri predavača po grupi brinu o deci u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa

Ishrana: Deci će biti obezbeđen zdrav, kuvani ručak u restoranu Solunac, Dunavska 25,Beograd, kao i jedna voćna užina, voda I sokovi.

Kontakt :  Sve informacije o kampu Blef i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone : +381 65 9090930 , +381 64 4609843

Prijave šaljite na mail[email protected]

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here