Belgrade Youth Fair: Mladi žele šanse!

U okviru drugog Beogradskog sajma za mlade (Belgrade Youth Fair 2016) održanog 4. i 5 marta u organizaciji neprofitne studentske organizacije EKOF Media Group, preko dve hiljade mladih ljudi iskoristilo je svoju šansu, radeći na svojoj neformalnoj edukaciji i karijernom informisanju, kao i traganjem za idealnom prilikom za profesionalno usavršavanje. Događaj je ove godine realizovan u prostorijama hotela Metropol Palace.

Belgrade Youth Fair

Interakcija sa potencijalnim poslodavcima

Ovogodišnji Belgrade Youth Fair je u okviru svog sajamskog dela okupio predstavnike velikog broja vodećih kompanija iz zemlje i regiona iz različitih sfera, kao što su Microsoft, Nestle, Ernst & Young, METRO Cach&Carry, FlyFly Travel, Milšped, Deloitte i mnoge druge. Pored njih, na sajamskom delu programa učestvovali su i predstavnici studentskih medija i organizacija. Na sajmu se predstavilo ukupno 35 izlagača.

Mladi su imali priliku da direktno komuniciraju sa predstavnicima kompanija i bolje se upute u njihov rad, sa ciljem zapažanja ključnih kriterijuma koje ove kompanije imaju pri donošenju odluka o zapošljavanju novih kadrova. Istovremeno, mladi su imali mogućnost ostavljanja radnih biografija kompanijama u okviru kojih bi želeli da obavljaju stručnu praksu ili nađu radno mesto.

Besplatno neformalno obrazovanje

Konferencijski deo programa obuhvatio ječak 17radionica raspoređenih na oba dana programa. Radionice su organizovane od strane eminentnih predavača iz različitih sfera, a teme ovih radionica dale su mladima priliku da čuju odgovore na najčešća pitanja vezana za uspešno nalaženje željenog radnog mesta, kao što su: Kako napisati dobar CV? Kako ostaviti pozitivan utisak na intervjuu?

Pored toga, na radionicama se moglo čuti više i o honorarnim poslovima, funkcionisanju različitih kompanija, kao i mnogo drugih zanimljivih i korisnih informacija.

12804748_565661530268687_3295038837453328732_n

Dodatna iznenađenja

Posetioci ovogodišnjeg sajma uživali su i u raznim degustacijama i poklonima kompanija, kao i u besplatnoj izradi profesionalnih fotografija za potrebe radnih biografija, a na opšte zadovoljstvo, turistička agencija Rapsody Travel, u saradnji sa organizatorima događaja, poklonila je najsrećnijim posetiocima sajma dva poklon vaučera za putovanje. 

 

Ovogodišnji Belgrade Youth Fair nadmašio je očekivanja organizatora i pokazao da mladi u Srbiji nisu pasivni i nezainteresovani, te da su svesni prilika koje im se ukazuju – stoga je njihovo zalaganje i nagrađeno. Mladi su potpuno besplatno stekli nova znanja, sertifikate i fotografije kojima će upotpuniti svoje radne biografije, a pored toga, neki od njih su imali i tu sreću da na licu mesta budu pozvani na razgovor za posao! Imajući u vidu odziv mladih i njihovu izuzetnu zainteresovanost, EKOF Media Group za sledeću godinu najavljuje i treći Belgrade Youth Fair, najveći do sada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here