Beograd će ugostiti najbolje iz Evrope u kreativnim industrijama i IT-u

Beograd je proglašen za domaćina samita One Young World International u kategoriji kreativnih industrija i informacionih tehnologija. Planirano je da događaj okupi najbolje mlade lidere prvenstveno iz Evrope a tačan datum biće naknadno potvrđen.

Osnivači organizacije Jedan svet mladih iz Londona, Kejt Robertson i Dejvid Džouns pohvalili su višemesečno zalaganje tima kandidature za Beograd, rekavši da je prestonica Srbije u konkurenciji Bogote, Haga i Pariza pokazala zavidne kapacitete u ljudstvu i da Beograd ima potencijal da postane grad budućnosti s obzirom na dvocifren rast u turizmu i kongresne i hotelske kapacitete koje planira da izgradi.

Beograd

Milena Milićević, predavač na Fakultetu za inženjerski menadžment i autor kandidature Beograda za samit Jedan svet mladih zahvalila je timu i partnerima projekta: ,,Tokom poslednjih 10 meseci samit Jedan svet mladih je od anonimnog projekta na našim prostorima dobio preko 50 pisama podrške najvažnijih institucija, kompanija i univerziteta kako u Srbiji tako u svetu dok su kompletna hotelska industrija i kongresni kapaciteti prepoznali projekat kao ključan za razvoj tržišta. Dokazali smo da na prostoru Dunavskog regiona bogatom inovacijama, kreativnošću i empatijom u liderstvu Jedan svet mladih želi da bude prisutan. Hvala članovima tima Neveni Vukašinović, Mladenu Vukašinović, Aleksandru Stankovskom, Hani Hudak, Mariji Vuksanović (Pozitiv), autorima videa kandidature Nini Miloš (Solidarna klopica) i Ladislavu Roklicer (Market Think), kao i Marku Pavloviću ispred Organizacije srpskih studenata u inostranstvu što su u prethodnom periodu maksimalno pomagali.“

17. septembra održana je i prezentacija kandidature Beograda u Londonu pred delegacijom projekta Jedan svet mladih i osnivačem Kejt Robertson. Prepoznavši međunarodni značaj projekta, prezentaciji su prisustvovali Nj.E. Pribićević i tim Ambasade Republike Srbije u Londonu, Ser Pol Džadž, predsednik  Britansko-srpske privredne komore sa kolegama Aleksom Krunićem i Jadrankom Dervišević Kitarić, kao i inovatori svetskog kalibra u Londonu, profesor Čeda Maksimović sa Imperial College-a, osnivač Blue Green Dream i Miloš Milisavljević, osnivač Strawberry Energy.

Globalni samit Jedan svet mladih okuplja od 2010. godine u svetskim metropolama 1500 mladih lidera između 18-30 godina, do 200 novinara najuticajnijih svetskih medija, rukovodioce najuspešnijih Fortune 500 kompanija kao i najznačajnije svetske govornike poput Kofija Anana, Džejmija Olivera, Ričarda Brensona i Arijane Hafington. Samit u kreativnim tehnologijama koji će se održati u Beogradu, iako manjeg kapaciteta, značajno će doprineti povezivanju najboljih inovatora i kreativaca iz vodećih kompanija u Evropi.

Beograd

Dalje informacije o projektu Jedan svet mladih Beograd možete pronaći na sajtu www.oywbelgrade.com. Više o preduzetničkom pristupu projektu moći ćete da čujete od Milene Milićević u utorak 29. septembra od 17 časova u Info Room-u Kancelarije za mlade na 6. Spratu Beograđanke s obzirom da kreće Mreža mladih preduzetnika sa radom u KZM „Gnezdo“

Izvor: KZM Beograd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here