Učite lakše uz feng šui!

Feng šui, nauka o prostornoj i kosmičkoj energiji stara preko 5000 godina, korisnim savetima pomaže da budemo okruženi pozitivnom energijom, dostignemo ciljeve i bolji uspeh. Zato, osetite ovu energiju i saznajte kako da učite lakše uz feng šui.

FENG ŠUINije reč o magiji, religiji ili sujevernoj veštini, već o energiji poznatoj u nauci kao elektromagnetna snaga koja nam može pomoći da uređivanjem prostora privučemo uspeh i dobre ocene. U Kini je zovu Či, u Japanu Ki, u Indiji Prana, u hrišćanstvu Sveti duh. Jednostavno se primenjuje, a potrebno je samo malo vremena i volje za preuređenjem životnog prostora.

FENG ŠUI

Saveti Feng šu-ija zapravo su slični savetima i pridikama roditelja. Sredi haos u sobi, pospremi radni sto, pomeri patike od prolaza, spusti dasku wc šolje, izbaci smeće, pokupi đubre, pazi da ne udariš glavu o ivicu police. Vodeći se ovom naukom, ako sredimo i raspremimo prostor oko sebe, sredićemo i svoj život, misli i obaveze.

Prvo, pronađite zid na severoistočnoj strani svoje sobe, jer je to strana mudrosti, školovanja i sagledavanja sebe. Taj zid doterajte nagradama i diplomama kako biste podigli samopouzdanje. Okačite svoje fotografije sa školskih priredbi, nalepite postere svojih uzora ili slike mesta koja harmonično utiču na vas. Nagrade i slike momci mogu staviti i na zid sobe na severozapadnoj strani, a devojke i na zid na jugozapadnoj strani.

Raščistite nepotrebne stvari, sredite zakrčene hodnike i prolaze, rešite se nepotrebnih sitnica. Smeće pored vrata, nagomilane stvari ili stari nameštaj su stvari koje guše energiju i sapliću vas, kako u stanu tako i u životu. Neka vam sobe budu prohodne, jer haos i nered izazivaju osećaj nervoze i depresije. Oštre ivice nameštaja pokrijte tkaninom i uklonite oštre uglove iz svog života.

Važan korak svakako je i pozicioniranje radnog stola i raspored stvari na njemu. Namestite sto tako da kada sedite ne budete naspram vrata, ali da gledate u njih. Iza vas neka bude zid koji vam simbolički daje podršku i vetar u leđa. Ako postoje dva radna stola u sobi, nemojte ih stavljati jedan nasuprot drugom, jer je to pozicija konflikta. Neka vam radni sto uvek bude uredan jer ćete tako biti uspešniji.

feng sui
Izvor: Pixabay

Dobro je imati noćnu lampu, poput svetlećeg globusa, jer deluje pozitivno. Koristite crvene fascikle i notese da poboljšate motivaciju i privučete sreću. Ako ste ljubitelj cveća, držite ga na istočnoj strani, a malu zelenu biljku na jugoistočnoj. Kaktus i druge bodljikave biljke stvaraju lošu energiju, pa ih nemojte držati u sobi.

Strane sveta igraju veliku ulogu u Feng šuiju, zato definišite šta želite i na osnovu toga radni sto okrenite prema toj strani sveta. Istok je za one kojima nedostaju ideje ili se spremaju da započnu nove stvari. Zapad podržava organizaciju, racionalno i jasno mišljenje, sever je izvor mirne energije, a jug izvor samostalnosti i priznanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here