UČITE LAKŠE UZ FENG ŠUI!

Feng šui, nauka o prostornoj i kosmičkoj energiji stara preko 5000 godina, korisnim savetima pomaže da budemo okruženi pozitivnom energijom, dostignemo ciljeve i bolji uspeh. Zato, osetite ovu energiju i saznajte kako da učite lakše uz feng šui.

FENG ŠUINije reč o magiji, religiji ili sujevernoj veštini, već o energiji poznatoj u nauci kao elektromagnetna snaga koja nam može pomoći da uređivanjem prostora privučemo uspeh i dobre ocene. U Kini je zovu Či, u Japanu Ki, u Indiji Prana, u hrišćanstvu Sveti duh. Jednostavno se primenjuje, a potrebno je samo malo vremena i volje za preuređenjem životnog prostora.

FENG ŠUI

Saveti Feng šuija zapravo su slični savetima i pridikama roditelja. Sredi haos u sobi, pospremi radni sto, pomeri patike od prolaza, spusti dasku wc šolje, izbaci smeće, pokupi đubre, pazi da ne udariš glavu o ivicu police. Vodeći se ovom naukom, ako sredimo i raspremimo prostor oko sebe, sredićemo i svoj život, misli i obaveze.

Prvo, pronađite zid na severoistočnoj strani svoje sobe, jer je to strana mudrosti, školovanja i sagledavanja sebe. Taj zid doterajte nagradama i diplomama kako biste podigli samopouzdanje. Okačite svoje fotografije sa školskih priredbi, nalepite postere svojih uzora ili slike mesta koja harmonično utiču na vas. Nagrade i slike momci mogu staviti i na zid sobe na severozapadnoj strani, a devojke i na zid na jugozapadnoj strani.

Raščistite nepotrebne stvari, sredite zakrčene hodnike i prolaze, rešite se nepotrebnih sitnica. Smeće pored vrata, nagomilane stvari ili stari nameštaj su stvari koje guše energiju i sapliću vas, kako u stanu tako i u životu. Neka vam sobe budu prohodne, jer haos i nered izazivaju osećaj nervoze i depresije. Oštre ivice nameštaja pokrijte tkaninom i uklonite oštre uglove iz svog života.

Važan korak svakako je i pozicioniranje radnog stola i raspored stvari na njemu. Namestite sto tako da kada sedite ne budete naspram vrata, ali da gledate u njih. Iza vas neka bude zid koji vam simbolički daje podršku i vetar u leđa. Ako postoje dva radna stola u sobi, nemojte ih stavljati jedan nasuprot drugom, jer je to pozicija konflikta. Neka vam radni sto uvek bude uredan jer ćete tako biti uspešniji.

FENG ŠUI

Dobro je imati noćnu lampu, poput svetlećeg globusa, jer deluje pozitivno. Koristite crvene fascikle i notese da poboljšate motivaciju i privučete sreću. Ako ste ljubitelj cveća, držite ga na istočnoj strani, a malu zelenu biljku na jugoistočnoj. Kaktus i druge bodljikave biljke stvaraju lošu energiju, pa ih nemojte držati u sobi.

Strane sveta igraju veliku ulogu u Feng šuiju, zato definišite šta želite i na osnovu toga radni sto okrenite prema toj strani sveta. Istok je za one kojima nedostaju ideje ili se spremaju da započnu nove stvari. Zapad podržava organizaciju, racionalno i jasno mišljenje, sever je izvor mirne energije, a jug izvor samostalnosti i priznanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here