Beogradske menze – Koja je vaša omiljena hrana?

Od četrnaest menzi koliko ih ima u Beogradu, studenti već godinama samo određene klasifikuju kao najbolje. Iako se ukusi kao što je poznato razlikuju, postoji većinska saglasnost oko činjenice da je najukusnija hrana u Đušinoj, a posle nje u Rifatu i Loli.

12966485_10207146497914326_1710230999_n

Bila sam u dosta menzi, u Đušinoj je definitivno najlepša hrana na koju nikad nemam zamerku. Volim da jedem pasulj i belo meso, eventualno pljeskavicu nekad, kaže Minja, studentkinja Filološkog fakulteta.

Zbog različitih lokacija fakulteta neke menze su više posećene a neke manje, iako one koje važe za najbolje imaju ’stalan’ brojniji promet. Najposećenija menza je u Studenjaku jer je tamo i smešteno najviše studenata. Nezavisno od lokacije i generalne usluge, mišljenja o hrani i tome koliko je ona ukusna su podeljena i bazirana na možda i samo jednom iskustvu.12939550_10207146497594318_1674416427_nOmiljeno mi je belo meso i pileća supa, a rekao bih da je u Studenjaku najbolja hrana s obzirom na to da sam bio u svim menzama, rekao je Ilija sa Medicinskog fakulteta.

Mnogi nisu još posetili sve menze, a oni koji jesu nisu saglasni da su one koje važe za top 3 zasulženo na tom mestu.

U menzi volim bečku šniclu, musaku i pohovano belo meso; nemam specifično mišljenje o tome gde je najlepsa hrana, ali mislim da je Lola najgora, otvoreno je rekla Milica sa Pravnog fakulteta.

Zaposleni u studentskim kuhinjama tvrde da se čuveni pohovani kačkavalj najbrže ‘razgrabi’ kad ga ima, a to potvrđuju i mnogi studenti čiji je ovo omiljeni obrok koji se nažalost ne pojavljuje često na meniju. Hrana koju navode kao najukusniju na svim mestima je pohovano belo meso pored pohovanog kačkavalja.

Dolazim samo u 4. April i nemam nikakve zamerke, ali bih izdvojio belo meso kao najlepše iako volim sve vrste mesa i ribu, rekao je Novak sa Saobraćajnog fakulteta.

Iako zamerke postoje, svi dele mišljenje da je korisnije otići u menzu i pojesti kuvani obrok nego kupiti pecivo ili sendvič za ručak ili večeru. Ono što je takođe značajna i olakšavajuća okolnost je velika ušteda vremena odlaskom na npr. ručak u menzu, plus ušteda novca. Odnos cene i kvaliteta je usklađen, a objekti u kojima se hrana služi su rasprostranjeni po celom gradu što samo doprinosi korisnosti.

Autor: Vladislava Grastić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here