Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

  63. po redu Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, počinje 20. marta u Domu omladine, a do 26. marta biće prikazano 78 filmova u takmičarskom i 31 ostvarenje u revijalnom programu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.

  thumb

  Takmičarski program kratkometražnih filmova obuhvatiće tri selekcije – domaća, inostrana i selekcija filmova jugoistočne Evrope sa podselekcijama – animirani, igrani i dokumentarni film.

  Dugometražni filmovi biće prikazani u okviru takmičarske i revijalne selekcije. Takmičarska selekcija donosi šest dokumentarnih ostvarenja, a revijalna tri dokumentarna i jedan animirani film.

  Na otvaranju će biti dodeljena nagrada za životno delo i prikazana dva dokumentarna filma – kratki “Varičela” Viktora Kozakovskog i dugometražni (najbolji grčki dokumentarac u 2015. godini) “Porodični posao” za koji režiju potpisuje Angeliki Aristomenipulu.

  Najavljeno je predstavljanje švajcarskog festivala “Kurzfilmtage” i radionicu sa selektorom programa te manifestacije Kristijanom Štarko, zatim predstavljanje beogradskog festivala savremenog eksperimentalnog filma “REZ”, DVD izdanja “Srpski animirani film 1” i Udruženja dokumentarista Srbije.

  Biće dodeljeno 15 nagrada – za životno delo, Gran pri za kratkometražni film, Gran pri za dugometraži film, nagrade za najbolji film u svakoj selekcionoj celini, kao i priznanja za kameru, montažu i dizajn zvuka/kompoziciju.

  Ulaznice su od 16. marta u prodaji po ceni od 200 dinara.

  izvor: tanjug.rs

   

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here