Beogradski manifest 2017

Treći Festival manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“ biće održan na Kalemegdanu od 26. do 28. maja, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Festival će, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponuditi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu.

Beogradski manifest

Na Gornjem gradu Beogradske tvrđave će se okupiti predstavnici preko 60 opština iz Srbije, kao i predstavnici Turske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, tako da će festival biti jedinstvena prilika za sve posetioce da pronađu idealnu destinaciju za letnji odmor.

Dok roditelji budu uživali u brojnim programima, degustaciji hrane i pića, kao i u relaksirajućim programima koji će biti ponuđeni u muškoj i ženskoj zoni, deca će, uz nadzor stručnog osoblja, najbolju zabavu pronaći u velikom dečjem gradu, koji će se prostirati na preko 1.500 m2. Pored tobogana, trambolina, čudesnog dvorca, mališani će moći da pogledaju tri predstave dnevno, ali i da uživaju u performansima brojnih animatora, mađioničara, klovnova tokom celog dana.

Posebnu čar i ove godine festivalu će dati veliki šareni leteći baloni, a ekskluzivno ove godine posetioci će na Kalemegdanu moći da vide i jedinstvenu izložbu velikih skulptura od slame. Figure visine i do 4 metra će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

„VIP Magic box zona“ je veliki bioskop na otvorenom koji će na repertoaru imati brojne filmske hitove, a u jednom od tri festivalska dana automobili old tajmeri će dodatno ulepšati sliku Gornjeg grada Beogradske tvrđave.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda, tako da će sa svim sadržajima koje “Beogradski Manifest” nudi, Kalemegdan biti idealna destinacija za Beograđane svih generacija koji žele nesvakidašnji vikend provod za sva čula, dok će gostima i turistima pružiti nezaboravan doživljaj naše prestonice.

Radno vreme festivala je u petak od 16 do 21čas, a u subotu i nedelju od 12 do 21 čas. Sve zanimljivosti i informacije o satnici i programima festivala mogu se pratiti na sajtu i facebook strani festivala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here