BeoKon – konvencija globalne pop kulture

BeoKon, konvencija globalne pop kulture se ove godine održava od 4. do 6. novembra u Domu omladine.

U tri dana ovogodišnjeg festivala posetioci će moći da uživaju u televizijskim projekcijama, debatama, tribinama ali i u predstavljanju novih igara. Nezaobilazni kosplej, igranje i turniri u video igrama, izložbe, prodajno-izložbeni sajam su samo neki od sadržaja koji čekaju posetioce.

http://beokon.rs

Na BeoKonu se takođe mogu videti i izložbene table stripa „Alan Ford“ Magnusa i Bunkera.

ford-1Prvog dana festivala prikazane su epizode nove uzdanice HBO-a serije Westworld. Održano je nekoliko tribina, od kojih bi kao fanovi serijala pogotovo pohvalili onu posvećenu Star Treku i popularno Gotovanje, odnosno evaluaciju poslednje, šeste sezone Igre prestola.

Uz popriličan broj maskiranih učesnika festivala, BeoKon počinje da prima izgled sličnih konvencija pop kulture u svetu. Uz prisustvo velikog pisca epske fantastike kakav je Stiven Erikson, jasno je da će ova manifestacija u godinama koju se pred nama privući i nove kako i one stare ljubitelje fantastike i svega za nju vezanog.

Danas, u subotu, posetioci će imati priliku da prisustvuju tribinama i panelima posvećenim Harli Kvin i Dedpulu, Star Wars franšizi,  biće reči i o kultnom filmu Lavirint, dok će Stiven Erikson od 19h razgovarati od tendencijama u savremenoj epskoj fantastici. Za kraj, u 21h, biće održana projekcija filma Warcraft.

U holu Doma omladine, sva tri dana festivala biće i razni prodajni štandovi. Posetiocima su na raspolaganju i nekoliko video igara, a organizator uz podršku sponzora Nestea deli besplatna osvežavajuća pića.

Kosplej štand će takođe ove godine biti na konvenciji, a glavna gošća štanda će biti grčka zvezda kospleja Horo von Kaida, koja će svakako upotpuniti doživljaj posetiocima festivala.

Za autore ovih redova, kao ljubitelja pop kulture, BeoKon je zapravo veliko i prijatno iznenađenje. Organizatori se svojski trude da ispoštuju satnicu festivala, posećenost je na visokom nivou, kao i učesnici svih panela na kojima smo do sada bili.

Festival će trajati do nedelje, 6. novembra, stoga ne časite časa i pravac blagajna Doma omladine grada Beograda!

Više informacija o samom BeoKonu možete pronaći na njihovoj fb stranici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here