Rešite svoju dilemu IT prekvalifikacija DA ili NE

Sve je počelo sa dečjim maštama o tome šta bi želeli da postanu kada porastu.

Maja je zamišljala sebe kao slikarku, jer je obožavala da crta a Mirko je voleo da sklapa slagalice od hiljade sitnih delova. Nije znao kuda bi ga to odvelo, ali ga je činilo srećnim. Tada su imali po 9 godina, a sada imaju po 29 godina.

Maja je završila Fakultet primenjenih umetnosti. Posao nije našla u struci, radi u administraciji na određeno vreme bez perspektive da će biti primljena za stalno. Sa malom platom, potpuno je bezvoljna i nezadovoljna svojom trenutnom pozicijom. I dalje slika za sebe, čak za svoje prijateljice pravi raznorazne dekoracije jer ima smisla za dizajn, ali tu se njene ambicije završavaju. Ili možda samo ona tako misli?

Marko je nezaposlen. Roditelji ga i dalje izdržavaju, jer nakon zavšetka fakulteta nigde nije mogao da pronađe posao. On i dalje rešava slagalice, prijatelji ga stalno zovu za pravne savete jer ume da prepozna problem i reši njihove dileme. Postavlja se pitanje zašto ne može da reši svoje probleme?

Oboma su rekli da njihove kvalifikacije ne zadovoljavaju potrebe nove industrijske revolucije u kojoj se nalazimo i da razmisle o prekvalifikaciji. Hm..i šta sad?

Ako se vratimo unazad 20 godina primetićemo da je Maja obožavala da crta, a Marko da prepoznaje detalje i sklapa slagalice. Ukoliko Maju želimo da uvedemo u svet novih savremenih poslova koji su traženi

svakako bismo joj preporučili da razmisli o Grafičkom Web Dizajnu jer je najbliže onome što voli da radi. Marka bismo upoznali sa zanimanjem Tester Developer jer se njegove veštine uočavanja detalja i rešavanje problema (bagova) može efikasno primeniti u ovom veoma traženom IT zanimanju.

Ako se nalazite u ovoj priči, imate sličnu situaciju vezanu za poteškoće u zapošljavanju ili napredovanju, a razmišljate o IT prekvalifikaciji, kompanija TeleTrader u saradnji sa Agencijom za razvoj IT veština „IT specijalizacija“ želi da vam ponudi svoju pomoć i podršku.

Dođite na radionicu koju planiramo da održimo u subotu, 12. maja u periodu od 10:00 – 13:00 časova

tokom koje ćemo vam predstaviti aktuelna IT zanimanja, upoznati vas sa uslovima i procedurom prekvalifikacije, porazgovarati sa vama o vašim poslovnim dilemama. Naš tim čine HR menadžer i IT stručnjaci koji će odvojiti vreme za vas i sva vaša pitanja, a sve u cilju da izađete sa jasnijom i realnijom vizijom svoje budućnosti.

Detaljne informacije o IT radionici:

  • Datum: subota, 12. maj 2018.
  • Vreme: 10:00 – 13:00 časova
  • Mesto: TeleTrader d.o.o. (ul. Bulevar vojvode Mišića 39a/III, preko puta Beogradskog sajma, zgrada posle Geodetskog zavoda)

Mapa: Link

Program:

  • 10:00 – 10:30  HR-primeri dobre prakse
  • 10:30 – 11:30 Aktuelna IT zanimanja (opis zanimanja, prednosti, ograničenja, lična iskustva..)
  • 11:30-13:00   Individualni razgovori sa IT stručnjacima i HR-om

Učešće na radionici je BESPLATNO, a rezervacija mesta se vrši popunjavanjem on-line prijave najkasnije do četvrtka, 10. maja preko sledećeg linka: Prijava za IT radionicu

Kontakt telefon organizatora: 060/302-61-93

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here