Besplatna predavanja i radionice za mladeu SKC-u

Ponedeljak, 13. novembar 18:00 – 20:00 Novi prostor
radionica – Psihodramsko čitanje
tema: „Pad kuće Ušera“ E.A. Po
voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka
radionica
Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).
Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.
Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: [email protected]
Ako ste čitali i dopalo vam se, ako vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj, dobrodošli ste!

Sreda, 15. novembar 14:00 – 17:00 Mala sala
Kreativna radionica „Liga znanja“
Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF)
teme:
– „Razvoj karijernog puta kod mladih“ i
– „Internet marketing kroz teoriju i praktična iskustva“
predavač: Miloš Mastilović, saradnik u nastavi na MEF-u i osnivač marketing agencije Click Media.

Radionica je osmišljena kroz predavačko – takmičarski koncept i organizuje se u saradnji Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF) i Studentskog kulturnog centra.
Cilj je uspešno rešiti date zadatke i postaviti najkreativnije ideje. Timovi broje od tri do pet članova. Za prijavu tima, potrebno je dostaviti: 1. Ime i prezime svih članova tima; 2. Ime srednje škole koju pohađaju članovi tima; 3. Kontakt telefon barem jednog člana tima. Prijave timova slati na e-mail: [email protected] i [email protected]
Svi učesnici će dobiti sertifikat za učestvovanje na radionici, a MEF je pripremio i iznenađenja.

Četvrtak, 16. novembar u 19:00 Velika sala
predavanje: „Zašto zaboravljamo definicije i klasifikacije?“
predavač: Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština i autor TESLA Metodike efikasnog učenja, odnosno treninga Brzo Čitanje, Mentalne Mape, Tehnike Pamćenja i Organizacija učenja.

Jedna od najvećih „noćnih mora“ studenata jeste da neće moći da se prisete onoga što su učili. Zašto ne možemo da se setimo činjenica koje smo upamtili, čak i kada nakon samog učenja „znamo da ih znamo“? Šta bi trebalo da uradimo da naše prisećanje postane bolje i da postanemo sigurni da ćemo da se setimo onog što smo memorisali?
Predavanje je prvenstveno namenjeno studentima društvenih fakulteta koji bi želeli da osveste zašto imaju problem sa zaboravljanjem i da nauče korisne strategije kako da ga reše.
Za predavanje je potrebno da ponesete beležnicu i pribor za pisanje!

Petak, 17. novembar u 19:00 Mala sala
Projekat: STUDENTI STUDENTIMA
„TAKO BLIZU A TAKO DALEKO! VEČE SLOVENSKIH JEZIKA, KULTURA, TRADICIJA!“
govore: studenti Katedara slovenskih jezika Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

,,Studenti Studentima“ je najveći eksterni projekat Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta. Svi zainteresovani biće u mogućnosti da saznaju nešto novo i korisno o različitim zemljama, kulturama i tradicijama. Ovo veče je još jedan korak ka našem cilju-širenju svesti o značaju jezika.
Ovoga puta imaćete priliku da slušate o nama bliskim narodima i jezicima, bitnim razlikama ali i onome što nas povezuje sa njima. Prepustite se čarima Poljske, Bugarske, Ukrajine, Češke… Uživajmo svi zajedno u prijatnoj večeri uz muziku i piće!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here