Besplatne muzičke radionice, Srbija-BiH

Udruženje „Štek House „ iz Niša u saradnji sa Udrugom mladih „Agape“ iz Ljubuškog (BIH) , pripremio je ciklus „Besplatnih muzičkih radionica“ za mlade iz ova dva grada.

Svojvrsna razmena mladih muzičara iz ova dva grada ima za cilj razmenu muzičkih iskustava učesnika projekta, a sve u koordinacjii sa mentorima. Projekat se realizuje u dve faze. U prvoj će mladi iz Niša posetiti svoje vršnjake u mestu Ljubuški u blizini Mostara krajem maja meseca, dok će domaćini iz Ljubiške uzvaratiti posetu narednog meseca. Sa polaznicima radionica (zavisno od prijave) u obe faze projekta radiće iskusni muzičari i preneti svoje znanje iz oblasti pevanja kao i sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva. Osim sticanja novih znanja iz oblasti za koju polaznik iskaže interesovanje, mladima iz oba grada se pruža mogućnost da bliže upoznaju kulturu svojih kolega iz susedne zemlje, ali i da razmene iskustva s obzirom na to da će svi polaznici biti smešteni u domovima svojih kolega. Uslovi koji kandidati moraju da ispune da bi se prijavili za ovaj program su:

1. Da su stariji od 18 godina

2. Da sviraju i poseduju instrument za koji žele da se prijave

3. Da su u mogućnosti da budu domaćini polaznicima radionica iz Bosne i Hercegovine.

Besplatne muzičke radionice

Način prijavljivanja Mejl sa osnovnim podacima (ime, prezime, datum i godina rođenja, e mail adresa, kontakt telefon), fotografijom, i muzičkm biografijom (u kojoj je potrebno što detaljnije navesti muzičko iskustvo) poslati najkasnije do 22. aprila u ponoć. Sve ovo je potrebno poslati na mejl [email protected] , u polju subject obavezno napisati „Prijava za BMR- Aplikant iz Srbije“ Ceo projekat je podržala fondacija Schüler Helfen Leben (SHL).

Muzicke radionice Nis 2

Projekat “ Besplatne muzičke radionice” Niš je počeo sa radom 2014.godine kao pilot projekat istoimene neformalne grupe i do sada je organizovao tri ciklusa. Prvi u klubu “Scena” otovorenog tipa za sve zainteresovane mlade muzičare. Drugi ciklus radionica je podržan od strane Grada Niša u okviru konkursa za omladinske projekte a rađen u saradnji sa Centrom za unapređenje društvene svesti “Super Građanin” i bio je u trajanju od dva meseca -zatvorenog tipa za određeni broj polaznika koji su kao rezultat dvomesečnog rada pripremili koncert u klubu “ Feedback”. Treći ciklus je organizovan pod pokroviteljstvom kompanije “IDEA” u niškom parku Čair u okviru “Eko-učionice” i bio je namenjen najmlađiim Nišlijama. Od 2015. godine ovaj projekat predstavlja pod-sektor delovanja Udruženja “ Štek House” . Ovu godinu Štek House je započeo projektom koncertne promocije albuma “ Shine on me” kantautora Marka Stojanovića Louis-a , a u najavi je pored ovog još par projekata do kraja godine.

Facebook:Besplatne muzičke radionice

https://www.facebook.com/%C5%A0tek-House-1520351084937248/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here