IGRA PRESTOLA: Šta nas očekuje u šestoj sezoni?

Premijera nove sezone serijeIgra prestolazakazana je za 24. april. Ko će preživeti, a ko neće muči sve one koji prate sudbine Martinovih likova. Glumci i kreatori serije ne žele da otkriju previše detalja o dešavanjima ove sezone ali kaži da će nova sezona biti najuzbudljivija do sad!

Prva sezona koja ne prati knjigu

Svi znamo da je Igra prestola nastala po ugledu na serijal knjiga Džordža R.R. Martina pod imenom „Pesma leda i vatre“ kao i da je šesta deo iz ovog ciklusa još uvek neobljavljen. Ovo ukazuje da će šesta sezona biti prva sezona koja ne prati radnju knjige. Fanovi knjige su i do sad imali zamerke na adaptaciju ali u susret sa novom sezonom i oni su ostavljeni u neznanju baš kao i fanovi serije.

Teorije o smrti Džona Snoua

Pitanje koje proganja sve koji su pratili petu sezonu je – da li jeDžon mrtav?Posle mnogih spekulacija, intervjua sa glumcima i teorija nastalih na internetu još uvek se sa sigurnošću ne može potvrditi sudbina mladog komandanta Noćne straže.

Jedna od teorija na internetu je da će Melisandra vratiti Džona iz mrtvih, dok opet druga kaže da je Džon je vanbračno dete Regara Targarjena i Lijene Stark i da će ga u ritualu spaljivanja vatra vratiti iz mrtvih, slično onome kada Deneris nije izgorela u požaru nakon smrti kala Droga.

Nova lica u seriji

Sudbine mnogih likova na kraju pete sezone nisu bile toliko neizvesne pa se može očekivati povratak majke zmajeva – Deneris, kao i Sersei, Džejmija, Tiriona, Arje, Maloprstića, Teona i Sema, a mnogi trejleri otkrili su i da je Sansa Star preživela skok sa kule Zimovrela. U intervjuima Sofi Tarner je otkrila da je ova sezona bitna za lik Sanse jer će konačno početi da se bori za sebe.

U šestoj sezoni se pojavljuju Bren i Hodor čija priča nije objašnjena u petoj sezoni, te postoje glasine da će se na iznenađenje svih Pseto pojaviti i u novoj sezoni. Pored veterana serije videćemo i neka nova lica, naime glumci Ijan MekŠejn i Ričard Grant potvrdili su svoje učešće u novoj sezoni. Na listi likova koji će se pojaviti nalaze se i majka, sestra i brat Sema Tarlija.

Još nekoliko zanimljivih promena

Šesta sezona Igre prestola će biti još spektakularnija kada su u pitanju specijalni efekti, naime zmajevi će biti još veći i strašniji. Stručnjaci za specijalne efekte najavili su da će raspon krila zmajeva biti povećan dva puta, pa će iznositi oko 36 metara. 

Natali Dormer, koja tumači lik Mardžori je u jednom intervjuu otkrila kako je neprijateljski odnos Sersei i Mardžori njen najmanji problem u šestoj sezoni.

U petoj sezoni je izostao lik Gospe Kamenog Srca što je mnoge razljutilo. „Fanovi često kritikuju nepojavljivanje nekih likova u istom momentu u kome se pojavljuju u knjizi, ne shvatajući da je pred njima još epizoda. Mi biramo način na koji pričamo životne priče likova. Sve ima svoj smisao“, otkrio je scenarista David Beniof.

Nova sezona će bez sumnje doneti odgovore na mnoga pitanja ali i nove misterije. Sve što nama ostaje dok čekamo da saznamo sudbine omiljenih likova je da se setimo da „Kada igraš igru prestola, ili pobediš, ili umreš. Nema sredine.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here