Besplatne posete izložbama Istorijskog muzeja Srbije

Istorijski muzej Srbije, nakon velikog interesovanja javnosti za besplatan ulaz u Muzej na Dan državnosti Republike Srbije, odlučio je da od 1. marta 2015. godine svi zainteresovani posetioci svakog utoraka mogu besplatno da vide aktuelne izložbe Istorijskog muzeja Srbije na Trgu Nikole Pašića br. 11 i u Konaku kneza Miloša u Topčideru.

Na Trgu Nikole Pašića posetioci imaju priliku da do 09. marta vide postavku „Srbija 1914“ i njenu tematsku ekstenziju izložbu „Žensko lice Velikog rata“, kao i nedavno otvorenu izložbu „Srbija u srcu Čeha. Vladislav Titelbah (1847–1925) i njegovo vreme”, koja će trajati do 31. marta.

U Konku kneza Miloša zainteresovani imaju priliku da se upoznaju sa stalnom postavkom, koja obuhvata ambijentnalno izlagačke celine pod nazivom „Život u Srbiji u 19. veku“ u bočnim sobama prizemlja i postavku „Miloš Obrenović– dinastija, istorija, mit“ u prostorijama na spratu Konaka.

Izložbe Istorijskog muzeja Srbije su realizovane uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: TOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here