Besplatne radionice reciklaže za školarce!

Septembar je pravo vreme za nove početke i napretke. Pravo vreme za učenje i razvoj. Početak ove školske godine prati talas radionica “Reciklaža za početnike” koje vršnjački edukatori CEPORACentra za pozitivan razvoj dece i omladine sprovode sa učenicima/ama mlađih razreda osnovne škole, a uz podršku Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Program “Reciklaža za početnike” sprovodi se sa ciljem unapređivanja znanja učenika i učenica o reciklaži, razvijanja veština recikliranja i sticanja navika upravljanja otpadom radi zaštite životne sredine. Učenici/e prolaze kroz tri interaktivne radionice na kojima se bave zaštitom životne sredine, značajem reciklaže i veštinama recikliranja. Kako bi što bolje usvojili znanje i primenili naučeno, svi učenici/e dobijaju i edukativnu bojanku, a sa odeljenjem, i nakon programa, ostaje da se druži lutka – maskota Planetko, koji im pomaže u očuvanju životne sredine. U sklopu radionica, učenici i učenice kreiraju i kratke video klipove kojima će svoje drugare podsticati da čuvaju našu planetu i da nauče nešto novo o reciklaži. Radionice se sprovode tokom septembra i oktobra u beogradskim osnovnim školama.

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već osam godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programski direktor CEPORE, [email protected], 060.56.89.421

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here