BOLJI SVET u susret Mikser festivalu

Mikser festival pokreće konkurs za mlade „Bolji svet“, kao i program edukacije namenjen učenicima osmog razreda osnovnih i svim razredima srednjih škola, u vidu radionica za mlade na teme rodne ravnopravnosti, vršnjačkog nasilja, nasilja na internetu, poštovanja različitosti i asertivnosti.
Serija od šest edukativnih i interaktivnih radionica odviće se u saradnji sa nevladinim organizacijama i stručnjacima od marta do maja 2016. godine sa ciljem da podignu svest mladih o relevantnim društvenim temama, ali i da ih aktivira i ohrabri da predlože svoja rešenja za rešavanje problema u društvu i ponude svoju viziju boljeg sveta.

Prva radionica će se odviti na galeriji Mikser House-a u četvrtak, 31. marta, od 11 do 13 časova, a tema koja će se obrađivati je „Rodna ravnopravnost i profesionalna orijentacija“. Radionicu vodi psiholog Eleonora Vlahović, savetnica u Ministarstvu prosvete, a mogu da se prijave svi zainteresovani učenici osmog razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola. Prijave se vrše slanjem podataka (ime, prezime, naziv i mesto škole, razred i odeljenje) na mejl adresu [email protected], a učenici mogu da se prijave individualno, ili kao odeljenje.

Teme ostalih na koje će putem ostalih pet radionica mladi biti podstaknuti na razmišljanje sve do 15. maja su: poštovanje razlčitnosti i seksualna orijentacija, vršnjačko nasilje, prevencija trgovine ljudima, nasilje na internetu i komunikacijske veštine među mladima.
Pored toga što su pozvani da učestvuju u interaktivnim edukativnim radionicama, svi zainteresovani učenici se pozivaju i da se prijave na konkurs Mikser festivala „Bolji svet“, čiji će rezultati biti prikazani na Mikser Kids & Teens zoni ovogodišnjeg Mikser Festivala koji se od 8. do 12. juna održava u Savamali.

Mladi od 14 do 19 godina se pozivaju da na mejl [email protected] pošalju likovne radove (tehnika i format su sloboda, a skenirani radovi se šalju u jpg formatu) ili eseje (word dokument, maksimum jedna strana, 12pt, 1.5 prored) na jednu ili više ponuđenih tema: „Introspekcija: kako želim da svet izgleda“, „Jednake razlike“ ili „Moj svetski poredak“. Pored priloženog rada neophodno je poslati i podatke: ime, prezime, naziv i mesto škole, razred i odeljenje, naziv rada. Rok za prijavu na konkurs je 15. maj.

Likovni radovi odabrani od strane žirija biće prikazani posetiocima Mikser Festivala od 8. do 12. juna u okviru izložbe „Bolji svet“, dok će najbolji eseji biti teme mini simpozijuma u okviru festivala. Autori pet najboljih radova iz obe kategorije dobiće specijalne nagrade na svečanom zatvaranju festivala.

Izvor: etrigg.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here