Bon Džovijev humanitarni restoran

Pevač Džon Bon Džovi širom sveta poznat je kao veliki humanitarac. Nakon što je pročitao podatak da u Americi svaka šesta osoba nema šta da jede, Bon Džovi je otvorio restoran Soul Kitchen u čijem meniju ne postoje cene, već posetioci plaćaju koliko su u mogućnosti.

Bon Džovi je sa svojom ženom pokrenuo ovaj projekat u želji da smanji glad u Americi, ali i da poveća socijalizaciju i proširi poznanstva među ljudima, pa je u restoranu običaj da se održava prijateljska atmosfera.

Restoran je otvoren u oktobru 2011. godine i nalazi se u Nju Džerziju. U ponudi ima veoma raznovrsnu hranu, koja je isključivo zdrava. Sama jela u meniju nemaju označenu cenu, već svaki posetilac može ostaviti koliko novca želi i koliko je u mogućnosti. Svaka donacija pomaže razvoju ovog restorana, koji i nakon pet godina uspešno radi. Međutim, ukoliko neki gost nema novca, svoj obrok može da otplati tako što će volontirati u samom restoranu sat vremena za jedan obrok.

Pročitajte: Čovek koji je trčao protiv raka

Pored volontera koji svojim radom otplaćuju obroke, restoran uspešno sarađujesa velikim brojem dobrovoljaca koji pomažu u svakodnevnim poslovima. Poznati pevač je jednom prilikom priznao da i sam dolazi u restoran i pomaže što više može, najčešće tako što pere sudove, pošto se u kuvanju baš i ne snalazi.   

Soul Kitchen je  2015. godine proglašen za najbolji restoran čiji je vlasnik slavna ličnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here