Ceo svet je njen – Bojana Stamenov

  Bojana Stamenov srpska je džez i bluz pevačica. Široj javnosti postala je poznata nakon učešća u talent šou programu Ja imam talenat!, predstavljaće Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015.

  Bojana Stamenov. Izvor: esc-plus.com

  Bojana je rođena 24. juna 1986. godine, a pevanjem se bavi od svoje sedme godine. Završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi – za gitaru, lautu i renesansno pevanje, a prvi nastup imala je kao mala dok je s luna-parkom putovala po Srbiji. Prva zaradu od 20 dinara dobila je dok je još uvek bila vrlo mala.

  Bojana na takmičenju. Izvor: pulsonline.rs

  Učestvovala je u trećoj sezoni talent šou programa Ja imam talenat! koji se emitovao na RTS-u od novembra 2011. do marta 2012. godina, a gde je u finalu zauzela 4. mesto.

  Posle pojavljivanja u Talentu, Bojana je prvo dobila nadimak The Voice (Glas), a kasnije zbog malo punije figure, ali i sjajne interpretacije Rolling in the deep i – Adel.  Bojana je numeru izvela na svoj način, uz trubače Dejana Petrovića. U toku ovog takmičenja proglašena je srpskom Aretom Fenklin.

  Bila je učesnica festivala i manifestacija kao što su beogradski Beer Fest, Runjićeve večeri u Splitu, Foam Fest u Beogradu, Cantat talenti u Novom Sadu, Ulica otvorenog srca u Beogradu… Od 2011. godine gostuje u predstavama za decu u beogradskom Pozorištu “Boško Buha”.

  Bojana Stamenov. Izvor: eurovision.tv

  Njen originalni bend se zove Jam innovation. Na repetoru su im brojne numere velikana fanka, soula i neo soula, kao što su Vitni Hjuston, Erika Badu, Stivi Vonder, Šaka Kan… Često nastupa po klubovima, a jednom prilikom bila je i gost kod Ivana Ivanovića. Takođe, sarađuje sa domaćim DJ-evima, sa Playom na Belgrade foam festu izvela je pesmu A feel free, a uradila je i nekoliko pesama sa DJ Pookiem. Nastupala je i sa Sergejem Trifunovićem.

  Bojana ne voli samoću, zbog čega pokušava da provede što je moguće više vremena sa svojim voljenima,  ukoliko su svi zauzeti, ona plete i hekla, ali i kuva.

  Nastup na Evroviziji. Izvor: 24sata.rs

  Izabrana je za kandidata za srpskog predstavnika na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Na nacionalnom izboru Srbije 15. februara 2015. godine izvela pesmu pod naslovom „Ceo svet je moj“, kompozitora Vladimira Graića i autora teksta Leontine Vukomanović. Nakon što je pobedila u finalu pored Danice Krstić i Alekse Jelića , predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju.

  Englesku verzija pesme “Ceo svet je moj” Vladimira Graića Graje, napisao je Amerikanac Čarli Mejson, tekstopisac numere “Rise like a phoenix” sa kojom je Končita Vurst prošle godine trijumfovala na “Evrosongu”.

  Bojana će na takmičenju pevati englesku verziju pesme. U bečkoj Štad hali održana je generalna proba učesnika Pesme Evrovizije, a Bojanino izvođenje izgledalo je ovako:

  Objavljena je španska verzije srpske evrovizijske pesme, pod nazivom „El mundo bajo mis pies“. Tako je pesma pored engleske „Beauty Never Lies“ i srpske „Ceo svet je moj“ dobila još jednu verziju, prilagođenu ljubiteljima Pesme Evrovizije sa španskog govornog područja.

  Bojana je sa svojim timom i kompozitorom Vladimirom Graićem pripremila pesmu na engleskom jeziku, ,,Beauty never lies“, posle ove usledila je verzija na španskom ,,El mundo bajo mis pies“, a zatim i na francuskom jeziku pod nazivom ,,Le monde est à moi”.

  “Die ganze Welt ist mein” je naziv evrovizijske verzije pesme na nemačkom jeziku, a tekst potpisuje Marko Nikolić. Koncept, koji ima za cilj da pesmu “Beauty Never Lies” približi različitim jezičkim grupacijama i širokom auditorijumu ljubitelja Pesme Evrovizije, ideju upotpunjuje ovom specifičnom verzijom sa jodlovanjem.

  Jubilarni 60. “Evrosong” biće održan od 19. do 23. maja u Beču, a žrebom je odlučeno da srpski predstavnik peva prve polufinalne večeri 19. maja.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here