Ceo svet je njen – Bojana Stamenov

Bojana Stamenov srpska je džez i bluz pevačica. Široj javnosti postala je poznata nakon učešća u talent šou programu Ja imam talenat!, predstavljaće Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015.

Bojana je rođena 24. juna 1986. godine, a pevanjem se bavi od svoje sedme godine. Završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi – za gitaru, lautu i renesansno pevanje, a prvi nastup imala je kao mala dok je s luna-parkom putovala po Srbiji. Prva zaradu od 20 dinara dobila je dok je još uvek bila vrlo mala.

Učestvovala je u trećoj sezoni talent šou programa Ja imam talenat! koji se emitovao na RTS-u od novembra 2011. do marta 2012. godina, a gde je u finalu zauzela 4. mesto.

Posle pojavljivanja u Talentu, Bojana je prvo dobila nadimak The Voice (Glas), a kasnije zbog malo punije figure, ali i sjajne interpretacije Rolling in the deep i – Adel.  Bojana je numeru izvela na svoj način, uz trubače Dejana Petrovića. U toku ovog takmičenja proglašena je srpskom Aretom Fenklin.

Bila je učesnica festivala i manifestacija kao što su beogradski Beer Fest, Runjićeve večeri u Splitu, Foam Fest u Beogradu, Cantat talenti u Novom Sadu, Ulica otvorenog srca u Beogradu… Od 2011. godine gostuje u predstavama za decu u beogradskom Pozorištu “Boško Buha”.

Njen originalni bend se zove Jam innovation. Na repetoru su im brojne numere velikana fanka, soula i neo soula, kao što su Vitni Hjuston, Erika Badu, Stivi Vonder, Šaka Kan… Često nastupa po klubovima, a jednom prilikom bila je i gost kod Ivana Ivanovića. Takođe, sarađuje sa domaćim DJ-evima, sa Playom na Belgrade foam festu izvela je pesmu A feel free, a uradila je i nekoliko pesama sa DJ Pookiem. Nastupala je i sa Sergejem Trifunovićem.

Bojana ne voli samoću, zbog čega pokušava da provede što je moguće više vremena sa svojim voljenima,  ukoliko su svi zauzeti, ona plete i hekla, ali i kuva.

Izabrana je za kandidata za srpskog predstavnika na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Na nacionalnom izboru Srbije15. februara 2015. godine izvela pesmu pod naslovom „Ceo svet je moj“, kompozitora Vladimira Graića i autora teksta Leontine Vukomanović. Nakon što je pobedila u finalu pored Danice Krstić i Alekse Jelića , predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju.

Englesku verzija pesme “Ceo svet je moj”Vladimira Graića Graje, napisao je Amerikanac Čarli Mejson, tekstopisac numere “Rise like a phoenix” sa kojom je Končita Vurst prošle godine trijumfovala na “Evrosongu”.

Bojana će na takmičenju pevati englesku verziju pesme. U bečkoj Štad hali održana je generalna proba učesnika Pesme Evrovizije, a Bojanino izvođenje izgledalo je ovako:

Objavljena je španska verzije srpske evrovizijske pesme, pod nazivom „El mundo bajo mis pies“. Tako je pesma pored engleske „Beauty Never Lies“ i srpske „Ceo svet je moj“ dobila još jednu verziju, prilagođenu ljubiteljima Pesme Evrovizije sa španskog govornog područja.

Bojana je sa svojim timom i kompozitorom Vladimirom Graićem pripremila pesmu na engleskom jeziku, ,,Beauty never lies“, posle ove usledila je verzija na španskom ,,El mundo bajo mis pies“, a zatim i na francuskom jeziku pod nazivom ,,Le monde est à moi”.

“Die ganze Welt ist mein” je naziv evrovizijske verzije pesme na nemačkom jeziku, a tekst potpisuje Marko Nikolić. Koncept, koji ima za cilj da pesmu “Beauty Never Lies” približi različitim jezičkim grupacijama i širokom auditorijumu ljubitelja Pesme Evrovizije, ideju upotpunjuje ovom specifičnom verzijom sa jodlovanjem.

Jubilarni 60. “Evrosong” biće održan od 19. do 23. maja u Beču, a žrebom je odlučeno da srpski predstavnik peva prve polufinalne večeri 19. maja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here