CEPORA otvara svoja vrata novim članovima tima!

Otvoren je konkurs za volontiranje u Cepori! Jednom godišnje otvaraju se vrata za nove članove tima koji se, nakon obuke, uključuju u rad sa decom bez roditeljskog staranja. Volonteri u Cepori imaju prilike da upoznaju metodologiju razvojno-preventivnog rada, direktno primene stručna znanja, rade sa ranjivim grupama, razviju mrežu konatakata i doprinesu pozitivnom razvoju dece bez roditeljskog staranja.

Program volontiranja obuhvata učestvovanje u sprovođenju radionica sa decom bez roditeljskog staranja koja se nalaze na domskom smeštaju u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd. Do sada je u Programu volontiranja učestvovalo preko 100 volontera. Sa svim volonterima potpisuje se Ugovor o volontiranju, a nakon završetka ciklusa volonteri dobijaju Potvrdu o volontiranju.

Pre uključivanja u neposredan rad sa decom i mladima, volonteri prolaze kroz teorijsku i praktičnu obuku, te se upoznaju sa metodologijom koju CEPORA koristi. Rad sa decom podrazumeva angažovanje volontera jednom sedmično po 120 minuta, u trajanju od deset meseci. Pored toga, volonterima se pružaju supervizija i dodatne obuke tokom trajanja programa volontiranja.

Svi koji su zainteresovani da postanu deo CEPORA tima se mogu prijaviti do 31. avgusta putem onlajn prijave: http://cepora.org/centar-za-obuku-i-volontiranje/

Organizator programa volontiranja je beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već sedam godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programski direktor, [email protected], 060.56.89.421

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here