Čestitke za Badnje veče

Badnje veče se proslavlja uoči Božića. Narodni običaji oko Badnjeg dana i Božića se razlikuju od kraja do kraja, ali su čestitke koje se šalju familiji, prijateljima i poslovnim partnerima već godinama iste. U ovom tekstu pronađimo najlepšu za nama drage ljude.

Pogledaj još i: Zanimljive Božićne poruke

Čestitke za Badnji dan

Uobičajen je pozdrav, odnosno čestitka “Srećno Badnje veče” kojim se pozdravlja svako ko se sretne u to vreme. Takođe, u današnje, moderno vreme, ljudi imaju običaj da jedni drugima upućuju čestitke i lepe misli putem tekstualnih poruka na mobilnom telefonu ili na društvenim mrežama. Ponekad su ove čestitke praćene i prigodnim slikama kojima se dočarava svečanost trenutka. Na taj način se približavamo dragim ljudima i širimo pozitivnu energiju. Mnogi veruju da na Badnji dan i Badnje veče ne treba da držimo kod sebe ništa što smo pozajmili, kao i da treba da se pomirimo sa ljudima sa kojima smo se možda posvađali.

Čestitke za Badnje veče

Koliko iglica ima bor, koliko prozora ima dvor, koliko zvezda nebom seče toliko ljubavi i sreće nek celoj porodici donese BADNJE VEČE!

Dok se mučiš sa posnim oslićem, nešto lepo mirišeš nosićem! To u rerni prasence se peče, DOBRI DOME, SREĆNO BADNJE VEČE!

Kuc, kuc…ima li koga? Otvori smrznuću se napolju! Zašto me tako zbunjeno gledaš? Pa ja sam samo anđeo koji je i tebi došao poželeti da ti sve krene na bolje, da za sve imaš snage i volje, ljubav da ti bude kao najlepši san i da ti cela godina bude srećna kao BADNJI DAN!

Oprosti danas dužnima, podari sreću tužnima, sačuvaj ljubav, veru i nadu, teži ka sreći, a ne ka padu. U srcu voli i spominji Boga, nek čuva tebe i bližnjega tvoga. Badnjaci gore, nek sve ti se zlati, nek ti se dobro još boljim vrati. Srećno BADNJE VEČE!

Samo otvoren um prima mudrosti, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav i samo najdraže osobe primaju ovu poruku! Srećno Badnje veče!

Malo kada čovekovo biće oseti ljubav, sreću, toplinu i potrebu za bližnjima kao u smiraj Badnje večeri. Nek te takva osećanja greju celog života. 

Šta da ti poželim što ti niko poželeo nije? Badnje veče je sveto, srcu najmilije. Rodio se Isus da nas izbavi iz greha i nek ti duh sveti useli u srce da otera tugu i podari sreće, puno lepih snova i pahulja belih. Srećno Badnje veče !!!

Čestitke za Badnje veče

Čestitke za Badnji dan

Ne gubi veru, ne gubi nadu, teži ka sreći, ne ka padu. U srcu voli i spominji Boga, neka čuva tebe i bližnjega tvoga. Podigni glavu i ispruži dlan. Srećan ti BADNJI DAN!

Jedna zvezda za sreću, jedna zvezda za smeh, jedna zvezda za iskre u očima. Sve zvezde sa neba da se spuste tebi u dlan i ispune ti želje na BADNJI DAN.

Okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, svako dobro i miran san. Srećan BADNJI DAN.

Godina za godinom prebrzo leti, a pravi prijatelj uvek se seti da ulepša porukom ovaj dan, da se čovek ne oseća sam. Srećan ti prijatelju BADNJI DAN.

Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje. Da vam sreća, zdravlje i ljubav budu kao najlepši san i sve najbolje neka vam donese ovaj BADNJI DAN!

Ako je pahulja sreća – želim ti planinu belu! Ako je ljubav kap vode – želim ti reku celu! Ako je uspeh zvezda – želim ti nebeski svod! Ako je prijatelj brat i ti si meni rod! Neka ti ovaj dan donese sve što u ovu poruku staje i da među nama večno prijateljstvo traje! Srećan ti BADNJI DAN!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here