CRVENA: Samoubistvo nacije u Bitef teatru ovoga puta sa posebnim motivom

  Portal Mladi deli 2 x 2 karte za predstavu CRVENA: Samoubistvo nacije u Bitef teatru. Saznajte na našoj Facebook stranici šta je potrebno da uradite kako biste osvojili karte.

  Predstava Crvena: Samoubistvo nacije
  Bitef teatar, Mire Trailović 1.
  Ponedeljak, 21. novembar u 20h
  crvena-fotografija-predrag-ilicfoto: Predrag Ilić

  Predstava Crvena: Samoubistvo nacije odigraće se 21. novembra uoči obeležavanja međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Predstava govori o položaju žena u Srbiji, mizoginiji, nasilju i demografskoj katastrofi. U predstavi igra deset muškaraca koji se zalažu za ženska prava i rodnu ravnopravnost.

  ”Jer predstava “Crvena: Samoubistvo nacije” jeste svojevrsni manifest Nevidljivih u društvu. Istovremeno ona doprinosi procesu demistifikacije stvarnosti i napor je da u teatar prodre govor u kome se stvari glasno nazivaju pravim imenom, a ljudi iščupaju iz ravnodušnosti koja često okružuje mnoge zločine nad ženama.”

  -Ana Isaković,  Nedeljnik

  1. novembar proglašen je Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama na prvom sastanku feministkinja Latinske Amerike i Kariba (Feminist Encuentro) održanom u Bogoti 1981.g. Na sastanku su žene govorile o porodičnom nasilju, silovanjima i seksualnom zlostavljanju, te nasilju koji žene trpe pod režimima, uključujući torturu i nasilje nad političkim zatvorenicama. 25. novembar je odabran kao dan sećanja na sestre Mirabel (Patriu, Minervu i Mariu Teresu) koje je brutalno ubio diktator Rafael Trujillo u Dominikanskoj republici 1960.

  Godine 1999. Ujedinjene Nacije su rezolucijom 54/134 službeno potvrdile 25. novembar kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

  Koncept, režija i dizajn scene: Vojislav Arsić
  Izvedbeni tekst i dramaturgija: Milena Bogavac
  Igraju: Đorđe Živadinović Grgur, Mladen Sovilj, Zoran Pajić, Zoltan Pletl, Anđelko Beroš, Janko Cekić, Aleksandar Jovanović, Uroš Milojević, Uroš Mladenović, Uroš Novović, Marko Panajotović, Alek Surtov, Stefan Uroš Tešić, Jovan Zdravković

  Originalna muzika: Bojana Vunturišević
  Scenski pokret: Andreja Kulešević
  Stručni saradnici i saradnice: Jelena Bogavac, Aleksandar Bulajić, Nađa Duhaček, Maja Maksimović

  Asistent režije: Uroš Novović
  Producentkinje: Andreja Koršič i Aneta Goranović
  PR: Marina Ugrinić
  Dizajn štampanog materijala: Sanja Drakulić

  Fotografije: Sonja Žugić
  Dizajn zvuka: Ivan Mirković Bambi
  Video: Ivan Stojiljković

  Direktorka fotografije: Marina Perović

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here