Otvoren Studentski festival kulture – StudeNP Fest 2016

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sinoć je otvoren treći po redu Studentski festival kulture STUDENP FEST 2016. Ova manifestacija, koju u sklopu obeležavanja desete godišnjice rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru, organizuje Studenstki parlament, trajaće pet dana i pružiće priliku da akademci u raznim takmičenjima pokažu svoje znanje, a svoje talente na prezentacijama, književnim večerima i izložbama.

Svečano otvaranje uz koktel je upriličeno u duhu teme „Kulturna terapija“, a prisutnima su se obratili predsednik Studentskog parlamenta Demir Crnovršanin i prof. dr Zana Dolićanin, koja je tom prilikom prenela rektorove pozdrave.studenp-fest

Nakon otvaranja festivala, studijski program Arhitektura predstavio je najbolje radove studenata, koji su prema rečima saradnika u nastavi Danila Dragovića, zanimljivi i za stručnu javnost, ali i za širu publiku.

Studenti studijskih programa Hemija, Prehrambena tehnologija i Poljoprivredna proizvodnja izveli su performans u vidu ekperimenata i time pokazali zabavniju stranu nauka koje izučavaju.

Održan je i prvi četvrtfinalni duel StudeNP kviza, u kojem su učešće uzeli ekipe Donutz i Anglosapiensi. Žiri, čiji sastav čine Demir Crnovršanin, Adel Zeković i Enes Sijarić, uz nadzor Supervizora Mirze Ašćerića, ludu zabavu je okončao proglasivši ekipu Donutz pobednicima, kojoj ovom prilikom čestitamo!

Nadamo se da smo vas dovoljno zainteresovali da ispratite sva naša dešavanja tokom nedelje, a pripremili smo ih mnogo!

Pridružite se kulturnoj terapiji, konzumirajte Kulturomicin 3 puta dnevno svih 5 dana! Za više informacija posetite zvaničnu facebook stranicu: facebook.com/studenpfest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here