Čudotvorna soda bikarbona i njena primena u novonastaloj situaciji

U ovim teškim trenucima koji su zadesili našu zemlju i mnoge ljude osudili na prihvatilišta gde je neizbežno stvaranje bakterija i virusa, evo nekoliko praktičnihsaveta kako najbolje iskoristiti sodu bikarbonu u datim okolnostima.

,,Kada je bogatstvo izgubljeno ništa nije izgubljeno, kada je zdravlje izgubljeno skoro sve je izgubljeno. ”– Dostojevski

Natrijum bikarbonat (NaHCO3) je u domaćinstvima poznat pod nazivom sodabikarbona. NaHCO3 ili soda bikarbona je beli kristalni prah koji se slabo rastvara u vodi. Ima veoma široku primenu i retko koje domaćinstvo je ne koristi.

Pored svoje osnovne upotrebe, soda bikarbona može biti veoma praktična. Koristeći nju, možete sami napraviti mnoge proizvode za negu, lečenje, kao i za održavanje higijene. Nije toksična ni skupa, a često je koriste i osobe koje imaju alergijske reakcije na kupovne proizvode.

Soda bikarbona

Napomenula bih da je obavezno koristiti farmaceutsku (medicinsku) sodu (u tabletama ili prahu, potražite u apoteci ili prodavnici zdrave hrane), a nikako onu koju možete kupiti u prodavnici.

  • ZA PRETERANO LUČENJE ŽELUDAČNE KISELINE I KOD BOLOVA U ŽELUCU

Pomaže telu tako što smanjuje višak kiseline koja uzrokuje bol u želucu. U čaši rastvorite jednu kašičicu sode bikarbone i popijte.

  • PROTIV UJEDA INSEKATA

Soda bikarbona se može naneti na kožu u obliku paste napravljene od jedne kašičice sode bikarbone i vode u svrhu ublažavanja ujeda od insekata.

  • POMAŽE KOD OPEKOTINA

Stavite malo sode bikarbone na vlažnu krpu i prislonite na opekotinu. Zadržite nekoliko minuta. Proces ponavljajte dok opekotina ne splasne.

  • POMAŽE KOD URINARNE INFEKCIJE

Lek sastavljen od jedne četvrtine kašičice sode bikarbone pomešane sa dve litre vode piti svakodnevno. Soda bikarbona smanjuje mogućnost širenja bakterija.

  • PASTA ZA ZUBE

Pomešajte sodu bikarbonu sa vodonik-peroksidom kako biste napravili sopstvenu pastu za zube, ili jednostavno nanesite sodu bikarbonu na četkicu i operite zube.

  • ISPIRANJE USTA

Ubacite kašičicu sode bikarbone u malu čašu sa vodom i koristite to za ispiranje umesto sredstava koja se baziraju na alkoholu.

  • UKLANJANJE NEPRIJATNIH MIRISA

Koristiti je za uklanjanje neprijatnih mirisa sa vaših ruku. Pasta od sode bikarbone i vode neutralizovaće neprijatan miris.

  • SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE STOPALA

U toplu vodu ubacite tri kašike sode bikarbone, a zatim očistite stopala kamenom za pete ili jednostavno utrljajte na stopala i isperite.

  • SREDSTVO PROTIV PERUTI

Utrljajte sodu bikarbonu u kožu glave, a nakon toga operite kosu šamponom.

  • DEZODORANS PROTIV ZNOJENJA ISPOD PAZUHA

Soda bikarbona pomaže i kod uklanjanja neprijatnog mirisa ispod pazuha. Potrebno je da je samo malo nanesete na kožu i ostavite.

Čudotvorna soda bikarbona. Provereno pomaže.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here