Dramska radionica: Tražeći Antigonu

Za šta  se borimo? Da li smo spremni da se žrtvujemo? Ko su  naši heroji? Kako gradimo svoje identitete? Šta nas definiše, ljubav ili politički izbor?

Dramska radionica

“Organizacija kreativnog okupljanja”- OKO sa radošću vas poziva na jednodnevnu radionicu Tražeći Antigonu– reinterpretacija značenja drevne Sofoklove tragedije u modernom svetu kroz dramski pristup. Gošća OKO organizacije i voditeljka radionice je Ana Rosman Kis, dramska pedagoškinja i istraživačica iz Švajcarske.

Pitanja kojima se čovečanstvo bavi već više od 2500 godina Ana postavlja na zanimljiv i uzbudljiv način radeći sa mladima iz Grčke, Kipra, Nemačke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Severne Irske.

Radionicu organizujemo u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom iz Beograda, 4.juna ( subota) od 11 do 15 časova u Dramskom studiju DKC, Takovska 8.

Pozivamo zainteresovane mlade od 15 do 30 godina da se prijave na mejl [email protected]ili sms porukom na telefon 0641833447 najkasnije do 1.juna 2016.godine. Potrebno je da dostavite svoje ime i prezime, kontakt telefon i godinu rodjenja kao i eventualnu motivaciju za učešće. Potvrdu o učešću dobićete mejlom ili sms porukom 2.juna. Maksimalan broj učesnika je 20.  

Radionica će se održati na engleskom jeziku, a učešće je besplatno. Nije neophodno da imate znanje o obaveznoj lektiri Antigona niti glumačko iskustvo. Ljubav prema teatru, igri, interakciji, razmeni sa drugima i životu je dobrodošla J. Koristeći metode Pozorišta u obrazovanju i Forum teatra, imaćemo vežbe, diskusije, improvizacije, igre uloga, kreativno pisanje, čitaćemo i tumačiti tekstove, igraćemo se i razmišljati o izazovima današnjeg sveta.

O Anni Rosman-Kiss

Rođena i odrasla u mađarsko-američkoj porodici u Ženevi. Pozorište je zanima od rane mladosti. Imala je časove glume i izvođačkih umetnosti u teatrima i kompanijama u Švajcarskoj. Završila studije pozorišne i socijalne pedagogije u Švajcarskoj, a potom imala brojna studijska putovanja od kojih izdvaja boravke u Katona Jozsef Theater i Schilling Arpads Kretakor company iz Budimpešte. Nakon toga nastavlja učenje u Grips Theater u Berlinu. Dobitnica je nagrada iz oblasti režije i dramske pedagogije. Trenutno pomaže migrantima u Ženevi, dajući časove francuskog i dramske radionice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here