„DAFF agrobiznis start up“ program obuke

Udruženje Fenomena i Regionalna razvojna agencija Zlatibor pozivaju mlade do 30 godina iz Raškog i Zlatiborskog okruga (Kraljevo, Raška, Vrnjačka Banja, Novi Pazar, Tutin, Užice, Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina) da se prijave za učešće na „DAFF agrobiznis start up“ programu obuke. Rok za prijavu: 1.maj 2016.

Prednost imaju mladi koji se susreću sa dodatnim barijerama u zapošljavanju (na primer: mlade žene, osobe sa invaliditetom, Romi, mladi bez kvalifikacija, mladi bez roditeljskog staranja itd.). Obuka traje 12 dana tokom tri meseca (maj, jun, juli 2016.) i sprovodi se na različitim lokacijama u Raškom i Zlatiborskom okrugu (farme, agro-turizam, i malo vremena u zatvorenom prostoru).

Projekat „DAFF agrobiznis start-up za mlade“ je finansijski podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u okviru programa „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih“. Program sprovode Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom omladine i sporta.

agrobiznis start

Svi troškovi su pokriveni od strane organizatora – prevoz, ručak, radni materijal.

Vaša obaveza je da do kraja obuke napravite biznis plan i da redovno dolazite na obuku.

Trenerski tim, sastavljen od iskusnih farmera i preduzetnika-ca, sertifikovanih trenerica za omladinsko preduzetništvo i menadžerki Poljoprivrednog razvojnog fonda Fenomena, provešće vas kroz inovativnu i dinamičnu obuku o agrobiznisu.

Najbolje ocenjeni agrobiznis planovi biće razmotreni za podršku od strane DAFF fonda.

Najbitniji kriterijum za prijavljivanje je motivisanost za pokretanje sopstvenog posla u poljoprivredi!

Prijavite se na [email protected] i pošaljite: ime i prezime, broj godina, broj telefona, grad ili selo u kojem živite, a mi ćemo vam poslati formular za prijavu. Za dodatna pitanja pozovite na 060.0861.393 ili pošaljite SMS.

Rok za prijavljivanje je 1. maj 2016!

*DAFF (Development Agriculture Fund Fenomena- Poljoprivredni razvojni fond Fenomena) koji vodi Udruženje Fenomena iz Kraljeva osnovan je u cilju podrške poljoprivrednom i socijalnom preduzetništvu u Srbiji.

Udruženje investira u zajednički posao sa izabranim poljoprivrednim gazdinstvima koja imaju razvojni potencijal.

Od zajedničkog posla zarađuju gazdinstva tj. preduzetnici-e, a inicijalna investicija se vraća u fond za podršku novim gazdinstvima i/ili preduzetnicima-a.

Izvor: razvojkarijere.bg.ac.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here