Dani BEST-a – prijem i obuka volontera

  Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad, organizuje projekat „Dani BEST-a – prijem i obuka volontera”  koji je od izuzetnog značaja za Univerzitet u Novom Sadu, a koji je podržan od strane grada Novog Sada i Ekonomskog fakulteta.

  Događaj će se održati u periodu od 3. do 5. novembra 2017. godine.

  Dani BEST-a - prijem i obuka volontera

  Nešto o nama

  Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, volonterska, apolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 95 lokalnih BEST grupa koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 32 države širom Evrope. Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas, BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Cilj BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

  Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine sa ciljem unapređenja studenata Univerziteta u Novom Sadu. Preko 380 naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznalo se sa drugim kulturama, kao i kolegama širom Evrope. Ugostili smo preko 320 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neki od naših akademskih seminara i uverili se u kvalitet našeg obrazovanja.

  Nešto o projektu

  Na trodnevnom događaju „Dani BEST-a – prijem i obuka volontera” studenti će imati priliku da slušaju radionice raznih karaktera (volonterizam, simulacija intervjua za posao, sticanje samopouzdanja, pisanje biografije (CV) i motivacionog pisma i sl.). Projekat ima za cilj da mladima ukaže koliko je bitno neformalno obrazovanje, šta je to sve što jedan student pored fakulteta može da radi i kako dodatno da se unapređuje. Očekujemo da će kroz obuke proći do 40 studenata koji će steći svest o važnosti neformalnog obrazovanja i o značaju volonterizma.

  Cilj ovog projekta je promocija različitih vidova volonterskog rada studentima Univerziteta u Novom Sadu. Kroz volonterski rad svi oni dobijaju mogućnost ličnog usavršavanja kroz postojeće programe mobilnosti, dodatnog obrazovanja, treninga i obuke, kao i kroz druge korisne sadržaje.

  Sve radionice i treninzi su besplatni.

   

  Više informacija možete naći na:

  http://bestns.org.rs/dani-besta/

  http://www.bestns.org.rs/

  Prijava za učešće se nalazi ovde

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here