Društvene igre: Asocijacije

Kako bismo svi znali pod kojim pravilima će se igre igrati, evo pravila za jednu od najpopularnijih društvenih igara u zemlji. 😀

Svaka ekipa se sastoji od 3 igrača koja treba da pogodi što je moguće više od zadatih 60 pojmova!

Pojmovi i reči za asocijacije

Malo teže reči: tutumrak, zjala, filadendron, šalabajzer, karakondžula, frcokla, bunjište, aberdar, zulum, fukara, fićfirić

Srednje teške reči: konfederacija, barometar, bačva, vesnik, burgija, desetar, tučak, tikvara, bezdan, ktitor, šerbet

Predložite i vi neke reči u komentarima.

Kako se igra – 3 RUNDE:

  1. runda: pojmovi se objašnjavaju asocijacijama rečima. Možete upotrebiti neograničen broj reči za objašnjavanje, ali one ne smeju imati koren pojma koji se pogađa. Takođe, nije dozvoljena pantomima i davanje znakova gestikulacijom.
  2. runda: koristeći samo jednu reč dajete, po vašem mišljenju najbliži „hint“ za pojam. Kada se reč izgovori nema menjanja! Takođe, nije dozvoljena pantomima.
  3. runda: pantomima – pokazivanje rukama, nogama, skakanjem, ali se pokretima ruku ne smeju crtati slova zadatog pojma.
  • IGRA SE ODVIJA:

Svako od igrača jednog tima imaće jedan minut da svojim saigračima objasni što je moguće više pojmova i tako će se igrači u jednom timu naizmenično menjati sve dok svi pojmovi u toj rundi ne budu pogođeni. Nakon svake runde, kapiteni (pa zatim i sudija) prebrojavaju pogođene pojmove i bodovi se zapisuju.

  • POBEDNIK JE:

Pobednik će biti ona ekipa koja na kraju sve tri runde ima više poena. Usled nerešenog rezultata, pobednika odlučuje veći broj pogođenih pojmova u 3. rundi. Ako je i tu nerešeno, onda više pogođenih pojmova u 2. rundi. A ako je i tu nerešeno, pobednik je ona ekipa koja je imala manje upozorenja. Ako je i tu nerešeno (a teško da ćemo doći dovde), pobednika odlučuje bacanje novčića. 😀

Pravila za ASOCIJACIJE

  • UPOZORENJA:

Biće sigurno teško kontrolisati se i uvek ispratiti sva pravila, ali će u svakom trenutku igru nadzirati (BAREM JEDAN) sudija, i ekipe će usled nepoštovanja pravila igre dobijati upozorenja. Ekipe smeju dobiti dva upozorenja „za dž“, dok svako naredno donosi  -2 bodova.

  • PAPIRIĆI:

Papirići na kojima su napisani pojmovi će biti duplo presavijeni i igrač koji bude objašnjavao zadati pojam, mora sakriti ceduljicu u ruku tako da pojam usled svetlosti ne može da se ocrtava na drugu stranu. Pogođene pojmove će ekipa uvek čuvati kod kapitena tima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here