Društvene igre: Asocijacije

Kako bismo svi znali pod kojim pravilima će se igre igrati, evo pravila za jednu od najpopularnijih društvenih igara u zemlji. 😀

Svaka ekipa se sastoji od 3 igrača koja treba da pogodi što je moguće više od zadatih 60 pojmova!

Pojmovi i reči za asocijacije

Malo teže reči: tutumrak, zjala, filadendron, šalabajzer, karakondžula, frcokla, bunjište, aberdar, zulum, fukara, fićfirić

Srednje teške reči: konfederacija, barometar, bačva, vesnik, burgija, desetar, tučak, tikvara, bezdan, ktitor, šerbet

Predložite i vi neke reči u komentarima.

Kako se igra – 3 RUNDE:

  1. runda: pojmovi se objašnjavaju asocijacijama rečima. Možete upotrebiti neograničen broj reči za objašnjavanje, ali one ne smeju imati koren pojma koji se pogađa. Takođe, nije dozvoljena pantomima i davanje znakova gestikulacijom.
  2. runda: koristeći samo jednu reč dajete, po vašem mišljenju najbliži “hint” za pojam. Kada se reč izgovori nema menjanja! Takođe, nije dozvoljena pantomima.
  3. runda: pantomima – pokazivanje rukama, nogama, skakanjem, ali se pokretima ruku ne smeju crtati slova zadatog pojma.
  • IGRA SE ODVIJA:

Svako od igrača jednog tima imaće jedan minut da svojim saigračima objasni što je moguće više pojmova i tako će se igrači u jednom timu naizmenično menjati sve dok svi pojmovi u toj rundi ne budu pogođeni. Nakon svake runde, kapiteni (pa zatim i sudija) prebrojavaju pogođene pojmove i bodovi se zapisuju.

  • POBEDNIK JE:

Pobednik će biti ona ekipa koja na kraju sve tri runde ima više poena. Usled nerešenog rezultata, pobednika odlučuje veći broj pogođenih pojmova u 3. rundi. Ako je i tu nerešeno, onda više pogođenih pojmova u 2. rundi. A ako je i tu nerešeno, pobednik je ona ekipa koja je imala manje upozorenja. Ako je i tu nerešeno (a teško da ćemo doći dovde), pobednika odlučuje bacanje novčića. 😀

Pravila za ASOCIJACIJE

  • UPOZORENJA:

Biće sigurno teško kontrolisati se i uvek ispratiti sva pravila, ali će u svakom trenutku igru nadzirati (BAREM JEDAN) sudija, i ekipe će usled nepoštovanja pravila igre dobijati upozorenja. Ekipe smeju dobiti dva upozorenja “za dž”, dok svako naredno donosi  -2 bodova.

  • PAPIRIĆI:

Papirići na kojima su napisani pojmovi će biti duplo presavijeni i igrač koji bude objašnjavao zadati pojam, mora sakriti ceduljicu u ruku tako da pojam usled svetlosti ne može da se ocrtava na drugu stranu. Pogođene pojmove će ekipa uvek čuvati kod kapitena tima.

PODELI
Portal Mladi
Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here