Delhaize Serbia – najpoželjniji poslodavac za 2015.

Kompanija „Delhaize Serbia“ izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u 2015. godini prema istraživanju koje je sprovela lokalna kancelarija AIESEC na Ekonomskom fakultetu.

Samo anketiranje je sprovedeno na „Career Days“ sajmu edukacija, poslova i praksi, gde je anketirano 400 studenata. Da bi anketa bila relevantnija za kompanije učesnice samog sajma, polovina anketiranih studenata je svoje odgovore dalo pre ulaska na sam sajam, a ostali mladi su odgovorili na pitanja nakon što su porazgovarali sa svim kompanijama.

Na samom sajmu, najviše je bilo mladih diplomaca i studenata između 20 i 26 godina.

Istraživanje je pokazalo da mladi priželjkuju da im potencijalni poslodavac, pored plate, omogući i priliku za učenje i napredovanje, izazovne radne zadatke uz dobre uslove rada, timski duh i pozitivnu atmosferu na radnom mestu.

Kada je u pitanju mogućnost zapošljavanja, najviše je onih koji su sigurni da će pronaći dobar posao, a posle toga, najučestaliji odgovor je bio da će isti dobiti posle duže potrage.

Kompanija „Delhaize Serbia“ već nekoliko godina sarađuje sa lokalnom kancelarijom AIESEC na Ekonomskom fakultetu, jer prepoznaje potencijal koji sama organizacija ima, kao i relevantnost koju postiže kroz svoje programe i projekte. Kroz AIESEC, studenti mogu da steknu neophodne veštine, znanja i ono što je najvažnije, iskustvo koje im daje veće šanse na tržištu rada. Zato „Delhaize Serbia“, iz godine u godinu podržava sve aktivnosti koje su okrenute razvoju mladih, u saradnji sa studentskom organizacijom AIESEC.

Među prvih deset, takođe su se našle i kompanije Sberbank, Coca Cola HBC Srbija, Deloitte, Mercator S, KPMG, Hemofarm, EY, Nelt, Heineken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here