Dijalog, poverenje i bezbednost – Mladi sa tri kontinenta o bezbednosnim temama

Evropski parlament mladih Srbije od 11. do 17. avgusta organizuje Internacionalni Forum Beograd 2016 gde će oko 140 mladih sa tri kontinenta diskutovati o pitanjima bezbednosti.

Od 11. do 17. avgusta u Beogradu se održava Internacionalni Forum, u organizaciji Evropskog parlamenta mladih Srbije (EPMS), koji će pod sloganom „Dijalog, poverenje i bezbednost“ okupiti 140 učesnika iz Evrope, SAD, Kanade i zemalja centralne Azije. Događaj se realizuje uz podršku Nemačkog predsedništva OEBS-om, a uz pokroviteljstvo Schwarzkopf fondacije iz Berlina, i predstavlja najobimniji projekat koji je EPMS do sada sproveo.

„Dijalog, poverenje i bezbednost“

U skladu sa sloganom Foruma, učesnici ovog događaja će diskutovati i debatovati o najaktuelnijim Evropskim pitanjima iz oblasti kojima se bavi OEBS. Učesnici će imati prilike da čuju različite govornike i gostujuće eksperte, među kojima će biti i Ambasador Nemačke, Aksel Ditman, i stalni zamenik Ambasadora Nemačke, Aleksander Jung.

Evropski parlament mladih (EPM) je omladinska, nevladina, neprofitna organizacija koja postoji u 40 zemalja Evrope i predstavlja jedinstvenu platformu za debatu mladih o bitnim ekonomskim, socijalnim, političkim, ekološkim i raznim drugim aktuelnim temama, kako u Evropi, tako i u svetu. EPM mladima pruža mogućnost razvijanja sposobnosti javnog govorništva, debate, omogućava upoznavanje različitih kultura, usavršavanje engleskog jezika i podstiče aktivizam kod mladih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here