Duolingo – najlakše online učenje stranih jezika

Postoji izreka „Koliko jezika znaš, toliko vrediš“. Ona predstavlja odraz kulture i navike učenja, prihvatanja novog znanja, jednog drugog života, načina razmišljanja, građenja i formulisanja rečenica, upoznavanje naroda, zemlje i kulture.

Duolingo  je krenuo sa radom krajem 2011. godine. Ova platforma služi za besplatno učenje stranog jezika. Koncept je takav da se uči kao na regularnim časovima – očekuju vas lekcije koje se prelaze kako bi se napredovalo dalje.

Koji jezici su dostupni? Na Duoling0,o  možete naučiti sledeće jezike: španski, francuski, nemački, italijanski, portugalski, holandski, irski, danski, švedski, turski, mađarski, esperanto, ruski, ukrajinski, poljski i rumunski i naravno engleski, ako se odlučite za modul nekog drugog jezika na kome ćete dobijati lekcije. Lekcije su podeljene u celine, kroz koje, putem celih rečenica, učite nove reči, gramatiku, vežbate pravopis i imate diktate.

Sve pređene lekcije nagrađuju se nagradnim poenima. U lekciji vas čeka trinaest zadataka, i imate pravo na tri do četiri greške, u zavisnosti od lekcije i nivou učenja.  Posle svake vežbe, imate pravo da uradite celokupni „kontrolni“ do tada pređenog gradiva. Kursevi sadrže preko 2000 reči, što će pokriti osnovne nivoe svih jezika. Na svom profilu sebi odredite dnevni cilj i napredujte.

Duolingo je interesantan i zabavan način da obogatite svoj život, naučite jezik i direktno utičete na poboljšanju vaše karijere.

Moj izbor je, za početak,  portugalski. A Vaš?

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here