ELSA organizuje posetu ambasadi Republike Kipar

  Srbija i Kipar imaju istoriju više nego dobrih diplomatskih odnosa. SFR Jugoslavija diplomatske odnose sa Kiprom uspostavila je odmah nakon proglašenja nezavisnosti, 10. jula 1960. godine, a prvi kiparski predsednik Makarios učestvovao je na prvoj konferenciji Pokreta nesvrstanih 1961. godine u Beogradu. Kipar je jedna od retkih članica Evropske Unije koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a takođe je glasao protiv prijema Kosova u UNESKO 2015. godine. U Beogradu je 30. januara 2013. održan prvi Samit Vlada Republike Srbije i Republike Kipar.

  elsa

  Ambasada Republike Kipar osnovana je 1971. godine. Sadašnja Ambasada Republike Kipar u Beogradu istovremeno predstavlja Kipar i u Crnoj Gori. Osnovna misija ambasade je unapređenje i dalje jačanje političkih, ekonomskih, kulturnih i trgovinskih odnosa, ali i učvršćivanje jakih prijateljskih veza između dve zemlje.

  Opis posete: Domaćin tokom posete studenata biće Njegova ekselencija ambasador Republike Kipar Konstantinos Eliades(Constantinos Eliades). Tokom posete studenti Pravnog fakulteta bliže će se upoznati sa političkim i pravnim sistemom Kipra, kao i sa bilateralnim odnosima Republike Kipar i naše države.

  Datum i vreme posete: 26. april 2017. u 12 časova
  Mesto posete: Generala Save Grujića 18

  Broj učesnika je ograničen.

  Način prijavljivanja: email sa naznakom “POSETA” koji sadrži Vaše ime, prezime i broj telefona poslati na mejl [email protected]najkasnije do 23.4.2017. u 12 časova.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here